0
Fudbal

FOTO: Twitter/@FKPartizanBG

NA DANAŠNJI DAN JE AEK POSTAO VEČITI PRIJATELJ SRPSKOG FUDBALA: Atinjani i Partizan igrali pod bombama! (FOTO)

Objavljeno: 07.04.22 u 17:48

Jedan od najlepših gestova ikada viđenih!

Na današnji dan pre 23 godine odigrana je čuvena utakmica na Stadionu Partizana između crno-belih i AEK-a iz Atine. Ono što je ovu utakmicu u istoriju upisalo za sva vremena jeste to što se meč igrao za vremen NATO agresije na Jugoslaviju, koja je počela dve nedelje ranije.

Glavni inicijator meča bio je Dimitris Melisanidis vlasnik AEK-a, a usput su putovali kroz razorenu Vojvodinu, jer su sleteli u Mađarsku. Na stadionu ih je dočekalo 15.000 navijača, a dok je na snazi bila vazdušna opasnost, istrčali sa simbolom mete na dresovima uz transparent sa porukom: „NATO, prekini rat, prekini bombardovanje“.

Meč je završen rezultatom 1:1, a gol za crno-bele postigao je Mateja Kežman, za AEK Zogulis. Meč je sudio Dejan Delević iz Beograda sa pomoćnicima Krstivojem Filipovićem i Stevanom Četnikom. Meč je završen 20 minuta pre isteka 90 minuta, navijačke grupe su se pozdravile na samom terenu, a Grci su morali ranije kući da bi napustili teritoriju Jugoslavije pre mraka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter