0
ATP

(191102) -- PARIS, Nov. 2, 2019 (Xinhua) -- Jo-Wilfried Tsonga of France hits a return during the singles quarter-final match against Rafael Nadal of Spain at the Rolex Paris Masters 1000 held at the AccorHotels Arena in Paris, France, Nov. 1, 2019. (Photo by Aurelien Morissard/Xinhua)

IDE U ZASLUŽENU PENZIJU: Conga rastužio svoje navijače, na društvenim mrežama je objavio da je došlo vreme za povlačenje! (VIDEO)

Objavljeno: 07.04.22 u 09:51

Čuveni francuski teniser Žo-Vilfred Conga rastužio je ljubitelje ovog sporta potvrdom da će završiti karijeru nakon ovogodišnjeg Rolan Garosa.

On je za ovaj gren slem dobio specijalnu pozivnicu, a nakon završetka velikog turnira otići će u zasluženu penziju. Nekada je bio peti teniser, a povrede su ga sprečile da napravi još veće stvari i iskoristi sav svoj potencijal.

– Pre nekoliko nedelja sam odlučio da zavšim karijeru na Rolan Garosu. Biće to moj 15. Rolan Garos – rekao je 36-godišnji Conga i potom dodao:

– Trebalo mi je dosta vremena da donesem ovu odluku. Već godinama, svaki dan se pitam – šta to radim, zašto se toliko mučim, imam li razloga da ulažem sav taj napor.


Conga je u svojoj karijeri osvojio 18 ATP titula, ali nijedan gren slem. Mogao je to da učini 2008. godine, međutim u finalu Australijan opena izgubio je od srpskog tenisera, Novaka Đokovića.

Igrao je i finale završnog mastersa 2011. godine, a tada je od njega bio bolji Rodžer Federer. Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine osvojio je srebro u dubl-konkurenciji sa Mikaelom Lodrom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter