0
Fudbal

FOTO: Youtube screenshot

BOMBASTIČNA VEST STIŽE IZ ŠPANIJE: Brazilci ne žale novac, Gvardiola je velika želja i kreću u direktnu ofanzivu!

Objavljeno: 07.04.22 u 15:45

Pep bi mogao da postane najplaćeniji selektor na planeti!

Brazil je sinonim za fudbal. Država i narod koji jednostavno žive za najbitniju sporednu stvar u životu čak 20 godina čekaju na titulu svetskog prvaka. Teško to pada stanovništvu koje na ovaj sport gleda kao na religiju.

Aktuelni selektor Tite je jedini u dosadašnjoj istoriji koji nije osvojio titulu na jednom Svetskom prvenstvu, a dobio je priliku da reprezentaciju Brazila predvodi i na narednom. Tite je najavio da bez obzira na ishod u Kataru, napušta reprezentaciju po završetku prestižnog takmičenja.

Brazilci su odmah krenuli u potragu za novim selektorom. Dugogodišnja neostvarena želja čelnika Fudbalskog saveza ove zemlje je trener Mančester Sitija, Pep Gvardiola. 

Kako prenose španski mediji, Brazil ovog puta kreće u direktnu ofanzivu. Dosadašnje interesovanje svodilo se samo na želje i tezu ‘šta bi bilo, kad bi bilo’. Ipak, Brazilci sada nude konkretnu ponudu, koja je vrlo pripamljiva. Reč je o 12 miliona evra na godišnjem nivou, što bi Gvardiolu odmah pozicioniralo na lidersko mesto najplaćenijih selektora na planeti. Bez obzira na na odlične finansijske uslove, ova ponuda ne može da isprati Gvardiolinu zaradu na klupi kluba sa stadiona ‘Etihad‘. Mančester Siti na Pepov račun godišnje uplaćuje čak 23 miliona evra.

Postoji činjenica koja Brazilcima uliva nadu u potencijalnu realizaciju ovog zahtevnog angažmana. Selektorski posao oduzima daleko manje vremena u odnosu na trenerski na klupskom nivou. Pep bi manje zarađivao, ali imao bi značajno više slobodnog vremena.

U Brazilu su ubeđeni da je upravo bivši trener Barselone onaj koji može da vrati staru slavu njihovoj reprezentaciji. Videćemo da li će Gvardiola želeti da se odrekne ogromne svote novca, te da li je spreman za nove izazove i pritisak koji sa sobom nosi pozicija selektora nacionalnog tima Brazila.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter