0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

LOZNICA NIJE USPELA DA ŠOKIRA PARTIZAN: Crno-beli sa ‘pola gasa’ do polufinala Kupa Srbije! (VIDEO)

Objavljeno: 06.04.22 u 18:53

Crno-beli sigurni pred svojim navijačima.

U utakmici 1/4 finala Kupa Srbije, fudbaleri Partizana na svom stadionu pobedili su ekipu Loznice rezultatom 2:0.

Nije dugo trebalo Partizanu da stvori prvu šansu na meču. To se dogovilo već u 4. minutu kada je Rikardo sjajno pronašao Jovića na levoj strani, nalazio se u dobroj prilici, ali mu je lopta ‘pobegla’ pri prijemu, te je golman gostujućeg tima bio brži i lako pokupio loptu. U 14. minutu, crno-beli su imali nekoliko prilika, prvo preko Rikarda, a potom je i Lazar Marković oprobao svoj šut, ali lopta nije završila u mreži Loznice.

Bolji je rival bio Partizan tokom prvog dela igre, o razlici u kvalitetu između ove dve ekipe ne treba mnogo trošiti reči, te je sa razlogom ‘parni valjak’ imao epitet apsolutnog favorita.

FOTO: Starsport

Četa Aleksandra Stanojevića vršila je presing na poslednju liniju Loznice, pa je fudbalerima gostujućeg tima bilo jako teško da stanu na loptu, a pogotovo da stvore neku izgledniju šansu.

U 23. minutu Rikardo je pao u protivničkom šesnaestercu, a glavni arbitar meča Minaković je samo odmahnuo rukom, što je Aleksandra Stanojevića potpuno izbacilo iz takta, jer je trener Partizana smatrao da je bilo elemenata za penal.

FOTO: Starsport

Uspeli su crno-beli da probiju bedem Loznice u 33. minutu, kada je Natho uposlio sjajan centaršut a Rikardo u svom stilu glavom zatresao protivničku mrežu i izmamio osmeh na licu svom treneru.

Nastavio je Partizan da igra ofanzivno i stvara šanse, a to se isplatilo u prvom minutu nadoknade vremena kada je Lazar Marković duplirao prednost svog tima. Nakon kornera Jevtović je šutirao glavom, a brzonogi fudbaler se našao na pravom mestu u pravo vreme i samo prosledio loptu u mrežu.

Ofanzivno su krenuli crno-beli u drugom poluvremenu, apsolutno su kontrolisali igru i strpljivo čekali šansu za treći gol. To je moglo da se desi u 51. minutu, kada je Živković posle centaršuta sa leve strane u padu šutirao, i loptu poslao malo pored dalje stative.

FOTO: Starsport

Uspeli su gosti nekako da se oslobode pritiska, a prvu ozbiljniju priliku imali su u 62. minutu. Tada su napravili lepu akciju po levoj strani, približili se golu Partizana, ali defanzivci ‘parnog valjka’ su ponovo bili na visini zadatka.

Deset minuta kasnije, vrlo lako je moglo da bude 3:0 za domaćina, pošto je Aleksandar Lutovac sjajno šutirao, a ovog puta, stativa je spasila gol gostujuće ekipe. Imali su domaći još nekoliko solidnih prilika, ali su fudbaleri Loznice uspeli da odole napadima Partizana, pa se rezultat do kraja meča nije menjao.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter