0
Fudbal

FOTO: manchesterunited/Twitter

UŽAS: Proslavljeni fudbalski trener boluje od raka, strašne vesti je saopštio u programu uživo!

Objavljeno: 05.04.22 u 09:22

Selektor fudbalske reprezentacije Holandije Luj van Gal saopštio je sinoć loše vesti.

Gostujući na jednoj holandskoj televiziji, proslavljeni stručnjak je otkrio da boluje od raka prostate. Van Gal je ovu vest već neko vreme krio od svojih fudbalera, pošto je mislio da će to uticati na njihovu igru.

– Svaki put sam morao noću da odlazim u bolnicu da igrači ne bi saznali. Oni su videli moje rumene obraze i pomislili da sam zdrav. Ali nisam. Nisam želeo da im kažem pošto bi to uticalo na njihovu igru – rekao je on za RTL.


Iskusni strateg je do sada obavio 25 terapija, a u pitanju je ‘agresivni oblik’ raka prostate.

Brojni bivši, a i sadašnji fudbaleri Mančester junajteda pružili su podršku Van Galu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Manchester United (@manchesterunited)


Inače, 70-godišnji trener se nije izjasnio da li će napraviti pauzu kada je u pitanju trenerski posao i hoće li predvoditi ‘lale’ na predstojećem Svetskom prvenstvu. Ovo je njegov treći mandat na toj poziciji, a na Svetskom prvenstvu 2014 je sa svojom reprezentacijom osvojio treće mesto.

Tokom karijere sedeo je na klupi brojnih evropskih velikana, kao što su: Ajaks, Barselona, AZ Alkmar, Bajern i Mančester junajted.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter