0
Košarka

FOTO: Twitter/@FCBbasket

RUS ZAHVALAN CRVENOJ ZVEZDI: „Šarunas za mene više ne postoji, Srbi će uvek biti uz Rusiju“!

Objavljeno: 05.04.22 u 18:21

Dvostruki osvajač medalje na SP o gestu Crvene zvezde!

Nekadašnji ruski reprezentativac i osvajač dva srebra na svetskim prvenstvima 1994. i 1998. godine, Vasilij Karasjov, govorio je o potezu Crvene zvezde kada je odbila da za vreme intoniranje himne Evrolige drži zastavu Ukrajine, ali je i oštro kritikovao Šarunasa Jasikevičijusa.

– Šarunas Jasikevičijus je loše govorio o Rusiji i rekao da ne želi da vidi naše klubove u Evroligi. Posle tih reči on za mene više ne postoji. Srbi će uvek biti uz Rusiju. I veliko hvala igračima Crvene zvezde, koji nisu pratili vođstvo „divnih“ organizatora. U svakom slučaju, politika ne bi trebalo da se tiče košarkaša. Oni nisu odgovorni za odluke koje donose državne vlasti. Svi znaju da sport treba da bude van politike, ali sada je sve otišlo predaleko i ljudi zbog toga pate – rekao je Karasjov.

Plejmejker je u svojoj bogatoj karijeri nastupao za čak 12 klubova, od kojih su najistaknutiji CSKA, Efes, Alba, a karijeru je završio u Trijumfu iz Ljubertsija. Pored dva srebra sa Mundobasketa, ima i dve medalje sa Evrobasketa, srebrnu i bronzanu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter