0
Fudbal

FOTO: Twitter/@FIFAcom

PRAVILA SU STROGA I POSTOJE SA RAZLOGOM: U Katar neće moći da uđe svako, evo za koliko para ste mogli da gledate Srbiju na SP!

Objavljeno: 05.04.22 u 09:52

Ljubitelji fudbala jedva čekaju 21. novembar jer tada počinje Svetsko prvenstvo u fudbalu koje će se održati u Kataru.

Nedavno je održan žreb u Dohi, i odmah nakon toga napravljen je raspored utakmica i određeni su stadioni na kojima će se igrati mečevi. Iako do prvenstva sveta ima još još nešto više od sedam meseci, već sada su poznata pravila, koja će morati da poštuje svako ko planira da uživo gleda utakmice u Kataru.

Za vreme trajanja prvenstva, u Katar niko neće moći da uđe ko nema službenu navijačku legitimaciju.

Doneta je odluka da će samo navijačima sa ulaznicama za utakmice biti dozvoljene vize. Biće im potrebne službene navijačke legitimacije da uđu u Katar, a onima koji ih nemaju neće biti dozvoljeno da putuju. Pravila su stroga i postoje sa razlogom – ističe Berhold Trenkel, glavni operativni direktor za turizam u ovoj zemlji.

Pretpostavka je da je organizator doneo ovu odluku iz razloga pošto je Katar zemlja od tri miliona stanovnika, pa smeštajni kapaciteti prosto nisu dovoljni za sve zainteresovane koji bi došli u ovu zemlju za vreme Svetskog prvenstva.

Srpski trener, Zoran Stojanović, otkrio je da se cene karata kreću od 80 pa do 500 dolara.

– Najnovija informacija za nas koji živimo u Kataru je da ćemo privatno moći da primimo do 10 gostiju, a to podrazumeva rođake, prijatelje… ali pod uslovom da imaju kartu i koji se prijave da će kod nas biti smešteni. To doskoro nije bilo dozvoljeno – rekao je Stojanović za ‘Alo’, i potom dodao:

Podigla se fama oko smeštaja, cene se kreću od 80 do 500 dolara po danu u hotelima koji nisu superluksuzni. Poželjno je biti oprezan u izboru. Ipak, najbolju i najsigurniju opciju nudi aranžman preko FSS.

Do sada je prodato 805.000 karata, a treći krug prodaje ulaznica traje do 11. aprila.

– U prva dva prodato je 805.000. Treći ciklus traje do 11. aprila. Najveće je interesovanje za otvarajući meč i finale. Za tri utakmice Srbije u grupnoj fazi, u prvom ciklusu, trebalo je izdvojiti 270 evra. Druga faza bila je skuplja – 450. Sada se očekuje dodatni skok cena, pošto interesovanje raste posle obavljenog žreba.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter