0
Domaći fudbal

Milos Degenek (L) Aleksandar Dragovic and Mirko Ivanic (R) celebrate Fudbal-Super League Season 2021/2022 Cukaricki v Crvena Zvezda Beograd, 29.08.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

DRAGOVIĆ OTVORENO ZA AUSTRIJSKE MEDIJE: Zvezda je ostvarenje dečačkog sna, ali ovde će završiti karijeru!

Objavljeno: 05.04.22 u 20:04

Štoper otvoreno o mnogo stvari!

Štoper Crvene zvezde i reprezentacije Austrije se u razgovoru za tamošnje medije dotakao mnogo stvari, od svog dolaska u Crvenu zvezdu, potom potencijalnog reprezentativnog rekorda, kao i mesta gde će završiti karijeru.

„Igranje u Crvenoj zvezdi je da mene ostvarenje dečačakog sna. To je klub moga srca. Navijači ovde su drugačiji od onih u Austriji. Kada su rezultati dobri, onda ste kralj. Ali ako stvari ne idu dobro i ako izgubite derbi, onda vam je bolje da ostanete kod kuće nekoliko dana. Za ovaj klub morate uvek da dajete 100 odsto i da poginete na terenu za taj grb“, rekao je Dragović za austrijski Skaj, pa potom nastavio.

„Naravno da Superliga Srbije nije top takmičenje. Ali najvažnije mi je da sam se vratio na teren i da igram standardno iz nedelje u nedelju. Zato se i bavim fudbalom. Da bih igrao. Nije u redu da samo razmišljate o novcu i da sedite na klupi. Zato sam se i odlučio na ovaj korak“.

Aleksandar Dragovic Crvena Zvezda – Glasgow Rangers, UEFA Europa League, Liga Evrope, Beograd, Srbija 17.3.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Dragović nije uspeo da se plasiran na Mundijal sa Austrijom.

„Najvažnije od svega je da se sada smiri situacija. Odgovorni ljudi treba u miru da izaberu novog selektora i da krenemo u novi početak. Mi igrači ni u jednom trenutku nismo pomsilili da će doči do promene selektora. Zaista smo želeli da Franku Fodi donesemo još jednu pobedu jer je čovek dao sve od sebe za ove četiri i po godine kao selektor. Hteli smo da pobedimo Škotsku u prijateljskom meču da mu zahvalimo. Nažalost, samo smo remizirali ali je makar dobio od nas i flašu vina“.

Povodom jubilarnog stotog meča u crveno-belom dresu.

„Nažalost, nije ispalo dobro. Niti smo pobedili, niti je bilo mnogo gledalaca na stadionu. Ali tako je kako je“.

Više od mečeva od Dragovića u reprezentaciji ne odigrao samo Andreas Hercog, tri više za sada, i izvesno je da će uskoro postati rekorder Austrije.

„Ne pravim sebi nikakav pritisak oko toga niti se potresam koliko sam utakmica odigrao. Ali prvo treba da sačekamo i da vidimo ko će biti novi selektor i kakvi će mu biti planovi“.

Aleksandar Dragovic Superliga Srbije, TSC – Crvena Zvezda 16.12.2021. Srbija, Backa Topola (credit image & photo: Nikola Mitic / STARSPORT)

Voleo bi da bude i rekorder.

„Naravno da bih voleo. Lagao bih da ako bih rekao da mi to ne bi prijalo. Ni u snovima nisam mogao da zamislim da ću jednog dana doći do 100 utakmica u dresu reprezentacije. Veoma, veoma sam zahvalan zbog toga ali tim je ipak najvažnija stvar. Uvek bih pre prihvatio da se plasiramo na Mundijal nego da proslavljam 100 utakmica u reprezentaciji. Lepa je to brojka ali cilj je bio plasman na Svetsko prvenstvo“.

Malo i o svojoj budućnosti.

„Želim da igram još 10 godina i da upišem 200 utakmica za reprezentaciju. Ha-ha- ha… Šalim se naravno. Imam neke razmišljanja ali ali sam i dalje fokusiran na fudbal. Imam tek 31 godinu i u odličnom sam stanju i formi. Imam još nekoliko dobrih sezona ispred sebe. Sada je pun fokus na kvalifikacijama za sledeće EP. Da se plasiramo treći put zaredom“.

Aleksandar Dragovic Superliga Srbije, Vojvodina – Crvena Zvezda 7.11.2021. Novi Sad, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Na kraju o povratku u Austriju.

„Već sam zacrtao sebi kao cilj da završim karijeru u Austriji iz Beča. Tamo je sve počelo. Naravno, nadam se da će želeti da me prihvate u Austriji i da ću im biti potreban“.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter