0
Evropske lige

FOTO: YouTube screenshot

SIMEONE ‘PRESUDIO’ ĐENOVI: Argentinac doneo tri boda Veroni! (VIDEO)

Objavljeno: 04.04.22 u 22:23

Izabranici Igora Tudora ‘pokupili’ su simpatije velikog broja fudbalskih zaljubljenika širom Evrope. 

Stadion ‘Mark Antonio Bentegodi‘, dom fudbalera Verone, bio je mesto odigravanja 31. kola nacionalnog šampionata Italije. Verona, koja ove sezone pruža partije iznad svih očekivanja, ugostila je ekipu Đenove. Domaćin nije bilstao, lepota igre nije bila u prvom planu, ali ostvarena je još jedna pobeda. Utakmica je završena minimalnim trijumfom (1:0).

Glavni ‘krivac’ za osvajanje tri boda je Argentinac, Đovani Simeone. Sin legendarnog trenera Atletiko Madrida, Dijega Simeonea, tokom cele sezone dokazuje da je spreman za velika dela. Vrućeg temperamenta, karakteristično za momke iz Južne Amerike, Simeone je vrhunskim igrama skrenuo pažnju sportske javnosti na sebe.

Đovani je savladao iskusnog Sirigua u petom minutu susreta, pa je ostatak ekipe odradio svoj deo posla i sačuvao svoju mrežu. Jedan od defanzivaca gostujućeg sastava pokušao je da pošalje dugu loptu ka svojim saigračima, ali to se završilo bez uspeha. Kaprari je loptu glavom prosledio ka Besi, koji je na fenomenalan način proigrao ‘Čolita‘.

Na terenu je viđen gotovo izjednačen odnos snaga. Posed lopte je procentualno prevagnuo na stranu gostujućeg sastava, koji nepresatno pokušava da pronađe odgovarajuću formu u nameri da izbori opstanak u eliti. Obe ekipe su zapretile u sedam navrata. Četiri udarca fudbalera Đenove išla su u okvir gola domaćina, dok je Verona imala tri takva pokušaja. Čuvar mreže Verone, Lorenco Montipo, bio je na visini zadatka.

Glavni arbitar meča, Fourneau, imao je dosta posla, kako to obično i bude na mečevima italijanskog prvenstva. Sudija je pokazao sedam žutih kartona za nešto više od 90 minuta igre, četiri domaćinu, jedan manje igračima Đenove.

Na terenu su bitku vodila tri srpska fudbalera, dva aktuelna i jedan povremeni reprezentativac. Boje Verone branili su Ivan Ilić i Darko Lazović, dok je 90 minuta za Đenovu odigrao iskusni Nikola Maksimović.

Verona igra zaista odlično tokom čitave sezone. Tudor i ekipa su uveliko obezbedili opstanak, pa rasterećeni ulaze u finiš sezone. Na stadionu ‘Mark Antonio Bentegodi‘ nadaju se iznenađenju i veruju u potencijalni izlazak na evropsku scenu. Nije Verona daleko od tog epiloga, ali kako takmičenje odmiče, tako se borba sve više zahuktava. Jasno je da želja i timski duh odlikuju plavo-žute, ostaje pitanje da li će kvalitetom moći da odgovore na partije rivala poput Fiorentine, Atalante, Lacija i Rome.

Đenova nije u povoljnoj situaciji i jasno je da njeni navijači moraju da strahuju do samog kraja prvenstva. Oči fudbalske javnosti gledaju pravo u redove ekipe sa ‘Luiđi Feraris‘ stadiona. Veliki broj stručnjaka promenila je Đenova kako bi uspela da pronađe način za lakše osvajanje bodova. Sredinom januara na klupu je iz redova belgijskog Ostendea stigao Nemac, Aleksander Blesin. Stručnjak je uspeo da unapredi igru ekipe sa velikim brojem iskusnih fudbalera u svojim redovima. Koliko je Blesin doprineo najbolje govori podatak da je Verona prvi tim koji ih je savladao od njegovog dolaska. Ekipa je sa nemačkim stručnjakom na klupi ostvarila osam remija, pobedu i poraz.

Današnji trijumf može biti odlična uvertira za pravi izazov koji očekuje Veronu u narednom kolu. Ekipa kreće put Milana, gde će na stadionu ‘San Siro‘ izaći na megdan aktuelnom šampionu države, ekipi Intera.

Đenova će nove bodove pokušati da ostvari naredne nedelje, kada će dočekati Lacio.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter