0
Domaći fudbal

Ohi Omoijuanfo Anthony Ohikhuaeme Mirko Ivanic Aleksandar Katai Superliga Srbije, derbi, Crvena Zvezda - Partizan Beograd, Srbija 27.2.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

POZNAT TERMIN 167. VEČITOG DERBIJA: Domaćinstvo je jedina nepoznanica!

Objavljeno: 04.04.22 u 21:23

Borba za šampionski naslov se nastavlja!

Do kraja drugog dela Superlige ostalo je još samo jedno kolo! Kao i obično, veliku borbu za osvajanje šampionske titule vode večiti rivali. Nakon sledeće runde u elitnom rangu, ekipe se dele u dve grupe. Najboljih osam ekipa takmičenje nastavlja u plej-ofu, dok će druga polovina voditi bitke za opstanak kroz plej-aut sistem.

Rukovodstvo takmičenja već je odredilo termin odigravanja trećeg ovosezonskog večitog derbija. Rivali sa Topčiderskog brda ukrštaju koplja u prvom kolu plej-ofa. Utakmica je na programu u subotu, 16. aprila, od 18 časova.

Jedina nepoznanica oko predstojećeg susreta dva srspka najtrofejnija kluba je kome će pripasti uloga domaćina. Kada bi se liga završila u ovom momentu, domaćinstvo bi pripalo prvoplasiranoj Crvenoj zvezdi. Ipak, do kraja prvenstva ostalo je još jedno kolo, nakon kojeg će biti rešeno aktuelno pitanje.

Crveno-beli će narednog vikenda ugostiti Radnički iz Kragujevca, dok će Partizan gostovati Čukaričkom na Banovom brdu. U slučaju da izabranici Dejana Stankovića ostvare trijumf, zagarantovana im je liderska pozicija i domaćinstvo u derbiju, bez obzira na ishod utakmice na Banovom brdu. 

Razlog za ovakvu računicu jeste bolji međusobni skor u duelima odigranim ove sezone. Partizan je u jesenjem delu šampionata dočekao Zvezdu, a taj ‘sudar’ večitih završen je rezulatom 1:1. Utakmica na stadionu ‘Rajko Mitić‘, nekoliko meseci kasnije, imala je drugačiji ishod. Zvezda je tada slavila sa 2:0.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter