0
Evropske lige

Fudbal-Uefa League Season 2020/2021 Crvena Zvezda v AC Milan head coach Stefano Pioli Beograd, 19.02.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

PIOLIJEV JUBILEJ U SENCI REMIJA: Bolonja osvojila zlata vredan bod na ‘San Siru’, očajna realizacija Milana! (VIDEO)

Objavljeno: 04.04.22 u 23:58

Imao je domaćin i više od igre!

Susretom između Milana i Bolonje na stadionu ‘San Siro‘ zatvoreno je 31. kola najkvalitetnijeg fudbalskog takmičenja u Italiji. Utakmica, koja je Rosonerima bila od velike važnosti u trci za šampionski naslov, završena je najmanje popularnim rezultatom (0:0).

Šef stručnog štaba Milana, Stefano Pioli, nije uspeo da zabeleži trijumf na 100. meču na klupi Rosonera. Jubilej je ostao u senci neočekivanog rezultata. Pioli je stručnjak koji je kao trener Milana uspeo da osvoji najveći prosečni broj poena u takmičenju, još od sezone 1994/95. Milan sa Piolijem na čelu osvaja 2,04 boda po utakmici.

Domaćin je pokušao da nametne svoj ritam od samog starta duela. Nisu Rosoneri uspevali da dominiraju u kontroli poseda lopte, koji je većim delom susreta bio prilično ravnopravan. Fudbaleri Bolonje su uskraćeni za vođsvto Siniše Mihajlovića, koji se trenutno nalazi na lečenju od leukemije. Bez obzira što je Miha odsutan, ekipa je igrala u njegovom stilu. Gosti su bili izuzetno borbeni i strpljivo su čekali svoje šanse.

Najbolju šansu u prvom delu utakmice Bolonja je imala u 14. minutu. Matias Svanberg je probao udarcem sa ivice kaznenog prostora, ali usledila je fantastična reakcija golmana Milana.

Domaćin je propustio čist zicer u 16. minutu. Rafael Leao je prvi stigao na odbijenu loptu, ali je istu poslao visoko iznad gola.

Musa Barou je ponovo zapretio Milanu, ali pokazao je čuvar mreže domaćeg sastava da ima izuteno brze reflekse i spretne reakcije.

Milan je uspeo da uputi neverovatno veliki broj šuteva ka protivničkom golu. Igrači domaće ekipe su neretko izgledali kao da su na šuterskom treningu. Navijači Bolonje morali su da strahuju u čak 33 navrata tokom duela, 17 u prvom poluvremenu. Ipak, samo sedam udaraca išlo je direktno u okvir gola. Bolonja je značajno skromnije pretila, imali su svega osam pokušaja, dok su četiri išla u okvir gola.

Jasno je da se loša realizacija izdvaja kao glavni faktor Milanovog večerašnjeg neuspeha. Nizale su se šanse za domaći sastav u drugom poluvremenu. Propisno su se ispromašivali fudbaleri sa stadiona ‘San Siro‘. Rafael Leao, Ante Rebić, Ismael Benaser, samo su neki od pojedinaca koji su ostali bez pogotka, a pretili su veoma često.

Bez obzira na remi sa Bolonjom, liderska pozicija i dalje pripada Piolijevoj četi. Milan u ovom trenutku ima bod više od drugoplasiranog Napolija, a četiri boda prednosti, kao i utakmicu više od aktuelnog šampiona i gradskog rivala, Intera. Nema dileme da se situacija zahuktava iz runde u rundu, ali Milan ove sezone ima priliku da napokon osvoji Skudeto.

Rosoneri narednog vikenda gostuju Torinu, a Bolonja će dočekati Sampdoriju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter