1
Domaći fudbal

FOTO: Jelena Grlić

NINKOVIĆ POGODIO ZA BOD: Podela plena na ‘Karađorđu’! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 04.04.22 u 20:53

Utakmicom u Novom Sadu kompletirano je 29. kolo Superlige Srbije. 

Ekspedicija Čukaričkog, koja se uveliko izdvojila na trećoj poziciji, danas je u Novom Sadu odmerila snage sa domaćim Proleterom. Ekipa Dušana Bajića je znala ko dolazi u goste i pružila je snažan otpor bez obzira na lošu formu u kojoj se nalazi. Susret 29. kola nacionalnog prvenstva Srbije završen je bez pobednika, rezultatom 1:1.

FOTO: Jelena Grlić

Duel dva tima u jesenjem delu šampionata ostao je upamćen po goleadi i ubedljivom trijumfu Brđana. Čukarički je 22. oktobra na Banovom brdu ‘razbio’ Proleter sa 6:1.

Situacija na terenu danas je bila drugačija. Posed lopte bio je prilično izjednačen, ali gosti su ipak bili ofanzivniji. Bez obzira na napadačku igru Čukaričkog, Proleter se pokazao kao ‘tvrd orah’. Uspeo je domaćin da zapreti u nekoliko navrata, a jedan pogodak je bio dovoljan kako bi izbegli poraz. Izabranici Dušana Bajića nalaze se na 14. poziciji, pa je svaki osvojeni bod u borbi za opstanak zlata vredan.

Prvi deo utakmice obeležio je senegalski ofanzivac, Ibrahima Endijae. Iskoristio je Čukarički pad koncentracije domaćeg sastava u finišu prvog poluvremena, pa je brznogi napadač zatresao mrežu golmana Petrića.

Nisu se fudbaleri domaće ekipe predali. Proleter je pokušavao da nađe put do gola Brđana, u nameri da što ranije stigne do izjednačenja. Potez trenera Bajića u 67. minutu ispostavio se kao odlučujući. Mladi stručnjak i bivši član stručnog štaba TSC-a iz Bačke Topole odlučio je da u igru uvede iskusnog Nikolu Ninkovića. Nekadašnji član Partizana na teren je istrčao u 67. minutu, dok se na klupu preselio Nikola Marjanović.

Nekoliko sekundi bilo je potrebno Ninkoviću da pokaže koliko vredi. Fudbalsko znanje sjajnog veziste nikada nije dovođeno u pitanje. Nikola je savladao mladog Mićovića u 68. minutu.

Čukarički nije odustao od svog stila igre, pa je do kraja pokušavao da dođe do celog plena. Jasno je da tim Saše Ilića ne odstupa od namere da uvek igra ofanzivno. Čukarički je sa izuzetno mladim sastavom uspeo da ‘odskoči’ od ostalih rivala u borbi za treću poziciju i mesto koje garantuje kvalifikacije za evropsko takmičenje. S obzirom na 13 bodova prednosti u odnosu na četvrtoplasirani Voždovac, kao i na jednu poziciju slabije rangirani Radnički iz Niša, teško je da će neko uspeti da ugrozi treće mesto Brđana.

Kolo pred početak plej-ofa, odnosno plej-auta, donosi nam novosadski derbi između Vojvodine i Proletera. Čukarički će narednog vikenda na svom stadionu ugostiti Partizan. Utakmice odigrane u okviru 29. kola bile su samo uvertira za odlučujuće bitke koje tek dolaze.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter