0
Fudbal

Aleksandar Mitrovic Srbija - Svajcarska, Serbia - Switzerland, Kaliningrad, Rusija 22.6.1018. Jun 22. 2018. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

‘NIJE VAS NAMERNO POKRAO’: Švajcarski reprezentativac o čuvenom meču i nedosuđenom penalu za Srbiju, evo kako je on video tu utakmicu! (VIDEO)

Objavljeno: 04.04.22 u 14:55

Situacija je bila 50:50, mogao je i da pokaže na 11 metara, pa da Srbija pobedi, kaže napadač Rijeke o očiglednom penalu nad Mitrovićem 2018.

Žreb za Mundijal u Kataru ponovo je spojio u istoj grupi Brazil, Švajcarsku i Srbiju, koji su na Svetskom prvenstvu u Rusiji pre četiri godine vodili veliku borbu za drugu fazu. Posebno je upečatljiv ostao onaj duel između Srbije i Švajcarske (1:2), koji je obeležila neviđena tenzija na terenu i kontroverzna odluka nemačkog arbitra Feliksa Briha da ne dosudi jedanaesterac za „orlove“ kod nerešenog rezultata, a posle prekršaja dvojice odbrambenih fudbalera Švajcarske nad Aleksandrom Mitrovićem.

Taj meč dobro pamti i Josip Drmić (29), napadač Rijeke, koji je ušao s klupe u poslednjim sekundama, kada su Švajcarci čuvali prednost od 2:1. U ekskluzivnom razgovoru za Meridian sport Drmić se prisetio te famozne večeri u Kalinjingradu.

– Bio sam rezerva na tom meču i ušao sam na kraju da odigram minut. Onako, gledajući s klupe, imao sam utisak da vas Brih nije namerno pokrao na tom meču. Mislim da je situacija bila 50:50, mogao je i da pokaže na 11 metara, pa da Srbija pobedi, ali sećam se da je tenzija oko same utakmice bila nepodnošljiva. Toliko je fokus bio na vanfudbalskim stvarima, na Džaki, Šaćiriju, njihovom kosovskom poreklu, da je fudbal potpuno ostao u senci, kao i naša pobeda – ističe Drmić u razgovoru za Meridian sport.

Iskusni napadač se nada da to neće biti slučaj ovoga puta u Kataru.

– Pravo da vam kažem, iznenađen sam kako smo opet završili u istoj grupi na Mundijalu. I još je Brazil tu… Biće sigurno opet napeto, znamo i zbog čega. Molim Boga samo da obe strane budu pribrane i da ne bude eskalacije kao u Rusiji jer će to opet baciti fudbal i Mundijal u totalno drugi plan – smatra Drmić.

Napadač Rijeke kaže i da je teško prognozirati ko će ovog puta iz naše grupe u drugi krug.

Imam osećaj da će na ovom Mundijalu biti dosta iznenađenja, pa i u našoj grupi, gde su svi već u startu otpisali Kamerun. Ako ste videli Italiju i način na koji je ispala od Makedonije, jasno vam je zašto to kažem. Svetska prvenstva su postala poligon za senzacije, a ja se ne bih iznenadio da ih vidimo i u Kataru. Nadam se prolazu Švajcarske, ali da će biti teško, to je svakome – zaključuje Josip Drmić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter