0
Boks

FOTO: BSS

MINISTAR VULIN – ČOVEK SPORTA: U planu je predstavljanje novog odelenja! (FOTO)

Objavljeno: 04.04.22 u 22:50

Veliki napredak boksa u Srbiji!

Od kada je došao na čelo Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Aleksandar Vulin uneo je puno pozitivnih novina rad ove velike državne institucije. Poštovanje prema policajcima raste iz meseca u mesec a ministar nekada stiže i na pet raznih lokacija u toku dana.

FOTO: BSS

Uz sjajno svakodnevno rukovođenje MUP-om, dosta aktivan je i oko sporta. U planu je predstavljanje novog odeljenja – Sportske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Ova jedinica će imati nekoliko smerova rada i doprineti promociji MUP na razne načine, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

AIBA World Boxing Championships-Belgrade 2021-Opening
Beograd, 28.10.2021.
Roy Johns Junior (left) Aleksandar Vulin (Right)
foto: Starsport.rs ©

Vulin je i veliki ljubitelj boksa i često je sa svojim saradnicima na dešavanjima u olimpijskom boksu. Bio je podrška srpskim bokserima, pred početak SP, kada ih je posetio na završnim pripremama u Hotelu Jugoslavija. Tada je dobio i rukavice AIBA, kao i trenerku saveza. Zajedno sa predsednikom BSS Nenadom Borovčanin i ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem bodrio je srpske takmičare u puno pobede i osvajanja bronzane medalje Vladimira Mirončikova, medalje koja je u Srbiju stigla posle čak 26 godina posta.

FOTO: BSS

Sproveo je ideju o zapošljavanju uspešnih sportista u MUP, pa je posao u Jedinici za obezbeđenje određenij ličnosti i objekata dobio kapiten bokserske reprezentacije Vladan Babić.

Mohammad Abdullayev (AZE) v Vladan Babic (SRB)-Aleksandar Vulin (L) and Nenad Borovcanin
AIBA World Boxing Championships-Belgrade 2021-Opening Ceremony
Beograd, 31.10.2021.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Kako saznajemo uskoro sledi promocija Sportske jedinice, koja će okupiti dvadesetak pripadnika MUP, koji su već zaposleni a imaju uspeha u džudou, rvanju, streljaštvu i drugim sportistima. A plan je da se napravi saradnja sa 16 nacionalnih saveza i u MUP zaposle talentovani kategorisani mladi sportisti koji imaju svetske domete. Takođe, cilj je osnivanje i Nacionalne asocijacije sporta policije Srbije, koja će produbiti međunarodnu saradnju i pojačati učešća na kongresima, seminarima i takmičenjima pripadnika MUP u svetu

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter