0
Evroliga

FOTO: Twitter/@kkcrvenazvezda

ZVEZDINA SEZONA OPISANA KROZ JEDNU UTAKMICU: Od očaja do sjaja i nazad, Kavano uz zvuk sirene doneo produžetak! (VIDEO)

Objavljeno: 03.04.22 u 20:05

Poslednje gostovanje ove sezone!

Košarkaši Crvene zvezde gostovali su u Kaunasu kod Žalgirisa u okviru pretposlednje utakmice crveno-belih ove sezone u Evroligi. Litvanija je uvek nezgodno gostovanje, a meč bez takmičarskog značaja je obeležen oproštajem Paulijusa Jankunasa, legendarnog košarkaša Žalgirisa. Rezultat na kraju meča bio je 103:98.

Meč je počeo užasno po Zvezdu, jer su izabranici Dejana Radonjića najpre izviždani usled neučestvovanja u protestima protiv rata, držanjem ukrajinske zastave, prilikom intoniranja himne Evrolige, a potom su za pet minuta ubacili svega dva poena. Do kraja četvrtine su Eron Vajt i Ognjen Dobrić koliko-toliko vratili crveno-bele u igru, ali utisak je da Zvezda ništa ne može da odbrani. Minut pre kraja prvog dela odnos indeksa korisnosti timova bio je neverovatnih 27:2 u korist Litvanaca.

U drugom periodu Zvezda je krenula još slabije, ali je mladi Blažević zaradio treći faul pa je tako skraćena rotacija Žalgirisa. Na početku ovog dela igre najzapaženiju rolu je imao Luka Mitrović koji je jedini proizvodio poene za tim iz Beograda. Uspela je Zvezda koliko toliko da drži priključak, ali u završnici perioda ekipa iz Kaunasa kreće sa boljom igrom i ide ponovo na dvocifrenu razliku.

U nastavku kao da je potpuno druga ekipa igrašla na teren. Zvezda je za svega pet minuta potpuno istopila prednost domaćih, najviše zahaljujući šutu za tri poena, pa su u završnici trećeg perioda čak došli i do prednosti. Dejan Davidovac je neko ko je povukao ekipu, Litvanci su živeli od penala i ofanzivnog skoka, ali već pomenuti krilni-centar i Nikola Kalinić vode Zvezdu na maksimalnih plus devet. Nestvarno zvuči podatak da su crveno-beli ubacili 35 poena u ovoj deonici!

U poslednjoj četvrtini Litvanci su zaigrali nešto bolje, a goste je stao šut pa se ušlo u neizvesnu završnicu. Zvezda je imala sve u svojim rukama, ali je nekako uspela da ispusti već upisanu pobedu. Tejlor Kavano je pogodio trojku uz zvuk sirene za produžetak, u kom se mnogo bolje snašla ekipa Žalgirisa.

Najbolji u dresu Crvene Zvezde bili su Dejan Davidovac sa 19 poena i Ognjen Dobrić sa 21, dok je dvocifren još bio i Eron Vajt sa 11. Kod domaćih Ulanovas je upisao 18, a Lukas Lekavičius 17.

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter