1
Fudbal

Fudbal-FIFA World Cup 2022 Qualifiers-Reprezentacija Srbije Srbija v Irska head coach Dragan Stojkovic Piksi Beograd, 24.03.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

PIKSI BESAN USLED PROVOKACIJA NOVINARA: Prijatelji smo sa Švajcarcima, priče o provokacijama su gluposti, nema tu nikakve reči o osveti!

Objavljeno: 03.04.22 u 11:13

Stojković ponovo pokazao klasu!

Fudbaleri reprezentacije Srbije saznali su svoje rivale za predstojeći Mundijal u Kataru, a Orlovi će se naći u grupi sa Švajcarskom, Brazilom i Kamerunom. Gotovo identična grupa je odmah pokrenula spekulacije o potencijalnim incidentima, baziranim na „provokacijama“ Šaćirija i Džake u Rusiji pre četiri godine.

Selektor Dragan Stojković je usled toga ušao u sukob sa novinarom koji je potencirao čisto politička pitanja.

Jedan od novinara u miks zoni postavio mi je pitanje za Švajcarsku i politiku. Pitao sam ga šta me pitaš? I rekao mu da se smiri, da ne talasa previše i pređe na drugo pitanje. Izbegao sam da o tome razgovaram. Hoću da držim našu reprezentaciju dalje od toga. Mi ne idemo na tu kartu da vređamo nekoga, ili da ga na taj način ugrožavamo – istakao je Stojković i dodao:

Neko me je pitao za tu osvetu. Neko od naših novinara. Kažem kakvu osvetu? U fudbalu i u sportu nema osvete! Igraš za svoj dres i svoju državu! To što je bilo pre četiri godine, mi smo izgubili. Nama je potpuno jasno šta treba Srbiji da ode u nokaut fazu.

Rekao je da su natpisi medija gluposti.

Biće toga. Ne možeš da zabraniš medijima, oko tih gluposti da se piše. Smatram ljude iz FS Švajcarske našim sportskim prijateljima. Složili smo se da treba da respektujemo jedni druge, da se te provokacije ne dešavaju. Mislim da će to oni preneti svojim igračima, koji su to radili, da budu na nivou takmičenja koje igraju. Sa naše strane neće biti problema. Mene politika ne zanima i mi nećemo provcirati. Ako je nekome zadovoljstvio da provocira… Mene to neće dotaći. Smatram da su ti igrači dovoljno pametni da ne ponavljaju iste greške – objasnio je Dragan Stojković.

0
0

1 Komentara

  1. samo dve stvati bi volio da Piksi odgovori,ašto ne Katai a da Jović koji već tri godine ne igra fudbal i dtugo zar ne vidi da je opcija sa dešnjacima lijevo,a ljevacima desno u napadu bolesna budalaština koja sputava igeače da daju maksimum i na nivou su 50 posto svojih mogucnosti.Ta naopaka opcija bi imala smisla u obrani ali u napadu nema,zato Piksi obrati pažnju i mani se gluposti.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter