0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@CelticFC

HVALA FUDBALU NA OLD FIRM DERBIJU: Magija Mekgregora ostala u Beogradu, Seltik nadomak titule! (VIDEO)

Objavljeno: 03.04.22 u 16:06

Škotski derbi nikad ne razočara!

Danas je odigran jedan od najvećih derbija na svetu, popularni Old Firm, a na Ajbroksu je Seltik slavio protiv gradskog rivala rezultatom 1:2 i tako sebe stavio u izuzetno dobar položaj pred završnu rundu prvenstva. Bolji su bili Kelti veći deo meča, daleko konkretniji rival i zasluženo su slavili.

Rendžers je na početku krenuo furiozno, u prvih pet minuta su potpuni razbili rivala, a kada je Eron Remzi postigao vodeći gol u trećem minutu na asistenciju Rajana Kenta delovalo je kao da se sprema zeleno-belima ubedljiv poraz. Ipak svega nekoliko minuta kasnije, iz prvog pravog napada Mekgregor je povukao loptu, potom je šutirao da bi njegov prezimenjak na golu Policajaca nedovoljno dobro odbio taj šut koji je seo na nogu Tomu Rogiću, a Australijancu nije bilo teško da izjednači rezultat.

Policajci su imali više loptu u nogama, ali nisu uspeli da urade ništa konkretno, pa su to gosti iskoristili. Nakon jednog centaršuta loše je reagovala odbrana domaćih, najviše Lundstram, pa je ponovo iz odbijene lopte Seltik došao do pogotka, ovaj put je najspretniji bio Kameron Karter-Vikers, štoper gostiju, a Mekgregor je bez magije iz Beograda primio ovaj gol kroz noge.

U nastavku je gostujući tim bio nešto povučeniji, pa je Rendžers imao nešto više prostora da kombinuje ali bezuspešno. Svaki napad se završavao lošim centaršutom, osim jednog pokušaja Fešna Sakale levom nogom koji je Džo Hart zaustavio. Do kraja utakmice Seltik je preko Abade mogao da postigne dva pogotka, ali je iskusni golman bio na visini zadatka.

Seltik je sada lider, sa šest bodova više od Rendžersa, i deluje kao da će uspeti da vrati titulu, dok Rendžers pored bodovnog zaostatka ima izuzetno gust raspored, jer do 17. aprila igraju još četiri meča.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter