1
Domaći fudbal

Fudbal-Super League Season 2021/2022 Partizan v TSC Backa Topola Beograd, 02.04.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

PARTIZAN SE PONOVO POPEO NA ‘ČELO’ TABELE: Crno-beli sigurni pred svojim navijačima, TSC nije imao rešenje za Uroševića! (VIDEO)

Objavljeno: 02.04.22 u 15:58

Crno-beli slavili na svom stadionu.

Nakon dvonedeljne pauze zbog obaveza reprezentacija, takmičenje u najkvalitetnijoj fudbalskoj ligi u Srbiji se nastavilo. U okviru 29. kola Superlige Srbije, fudbaleri Partizana su na svom stadionu pobedili TSC rezultatom 2:0. Utakmica je trebalo da počne u 14 časova, ali je zbog problema sa VAR tehnologijom kasnila sedam minuta.

Tim iz Bačke Topole je nešto konkretnije ušao u ovaj meč, momci u zelenim dresovima su stvorili nekoliko izglednih prilika u uvodnim minutima meča, ali uspeo je ‘parni valjak’ da se konsoliduje i dođe u vođstvo već u 11. minutu. Tada je glavni sudija dosudio faul za Partizan na ivici šesnaesterca, Natho se zaleteo, zatim petom ostavio loptu Uroševiću, koji je snažnim udarcem pocepao protivničku mrežu i tako svoj tim doveo u prednost.

U 19. minutu TSC je imao dve velike šanse, prvo je Banjac sjajnim driblingom na nekih 11 metara od gola Partizana ‘izbacio’ Jevtovića, šutirao, ali je njegov udarac izblokiran. Potom je Lutovac ‘kiksnuo’ u odbrani, lopta je došla do Ratkova, koji oprobao svoj šut, ali je mladi Popović ovog puta bio na visini zadatka.

Bez obzira na rezultatski deficit, TSC ovaj meč igra sjajno. Konstantnim napadima gosti pokazuju da u glavni grad Srbije nisu došli kako bi se predali, već su spremni na sve da režiraju novo iznenađenje. Sa druge strane, Kvinsi Menig je imao odličnu priliku u 32. minutu, sjajni je probio po levom boku, ušao u protivnički kazneni prostor, pokušao da pronađe saigrače, ali njegova asistencija je blokirana.

Fudbal-Super League Season 2021/2022
Partizan v TSC Backa Topola
Beograd, 02.04.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

U 38. minutu crno-beli su duplirali prednost, i ponovo se u strelce upisao Slobodan Urošević. Maestralno danas igra levi bek Partizana, a ovog puta je posle jednog centaršuta sjajnog glavom šutirao i matirao protivničkog golmana.

TSC je i u drugo poluvreme ušao onako kao na početku meča. Gosti su kontrolisali igru, imali loptu u nogama i strpljivo čekali da pronađu pravi put do protivničkog gola. Ipak, četa Aleksandra Stanojevića je sjajno uspela da otkloni svaku potencijalnu opasnost po svoj gol.

Na sredini drugog dela igre intenzitet igre je značajno opao, igra se uglavnom odvijala na sredini terena bez većih prilika sa obe strane. U 74. minutu veliku šansu je imao Marko Milovanović, mogao je visoki golgeter da poveća prednost svog tima, ali se nije najbolje snašao u završnici.

Fudbal-Super League Season 2021/2022
Partizan v TSC Backa Topola
Beograd, 02.04.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja, pa je tim iz Humske ulice ponovo zauzeo prvu poziciju na tabeli Superlige Srbije sa 78 osvojenih bodova. Crvena zvezda se trenutno nalazi na drugoj poziciji, te na svom kontu ima 75 bodova, a danas od 16:15 u Nišu igra protiv Radničkog.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter