0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@sterling7

KAKAV JE POBEDNIK I MAJSTOR AJMERIK LAPORT: Baskijac ruši rekorde, Vidić i Drogba mu gledaju u leđa!

Objavljeno: 02.04.22 u 22:11

Sjajna statistika defanzivca!

Defanzivac Mančester Sitija i jedan od najboljih štopera na svetu, Ajmerik Laport, danas je u dresu Građana igrao svoj stoti meč u Premijer Ligi. Na svom jubileju uspeo je da ostvari „clean sheet“, a pored lake pobede nad Barnlijem od 2:0, može se istaći jedan interesantan oboren rekord.

Baskijac na prvih 100 mečeva u elitnom engleskom rangu ima ukupno 82 pobede, što je najveći broj na prvih 100 odigranih utakmica. Takođe je osvojio i 256 bodova, što je rekord, a na listi je prestigao Didijea Drogbu u Čelsiju i saigrača Edersona, koji su posle ovog broja utakmica na kontu imali 246 poena. Trent Arnold-Aleksander sa 245 i nekadašnji srpski reprezentativac Nemanja Vidić sa 243 zaključuju listu petorice najboljih u ovoj kategoriji.

„Ponosan sam što sam napisao mali deo istorije Premijer lige. To naravno ne bi bilo moguće bez neverovatnih klupskih drugova, koji me okružuju“, napisao je štoper.

Laport je u dresu Građana već osvojio osam trofeja, od čega tri Premijer lige, a ima i 11 postignutih pogodaka na 143 odigrana meča u Mančesteru.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter