0
Fudbal

Xherdan Shaqiri Srbija - Svajcarska, Serbia - Switzerland, Kaliningrad, Rusija 22.6.1018. Jun 22. 2018. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

ŠVAJCARCI IMAJU JEDNU ŽELJU UOČI ŽREBA: ‘Samo ne Srbija! Nisu nikome potrebne nacionalističke poruke na utakmici’

Objavljeno: 01.04.22 u 11:55

Beni ima jasan stav!

Žreb za Svetsko prventsvo u Kataru na programu je od 18 časova u Dohi. Cela fudbalska javnost u Srbiji sa nestrpljenjem očekuje imena rivala u grupnoj fazi, dok je s obzirom na već postojeće šešire ponovo moguće da Orlovi odmere snage sa Švajcarskom.

Zamenik urednik ‘Blika‘, najpopularnijeg medija u Švajcarskoj, Andreas Beni, javio se iz Katara i poručio da je sve spremno za start žreba. Beni je poručio da ima samo jednu želju, a to je da njegova zemlja izbegne susret sa Srbijom u grupi.

-Naravno, Srbija! Još od slučaja iz 2018. godine iz Kalinjingrada i Svetskog prvenstva, kada su Granit Džaka i Đerdan Šaćiri, reprezentativci naše zemlje, poreklom sa Kosova (samoproglašene, nepostojeće tzv.države), neprijateljski provocirali dvoglavim orlom posle njihova dva gola za 2:1. Takve nacionalističke poruke na utakmici nikome nisu potrebne. I sam Katar, kao mesto održavanja, toliko je politički okaljan da vam ne treba nikakva druga rasprava na tu temu – istakao je Beni.

Švajcarska se nalazi u drugom šeširu, Srbija u trećem. Duel dve selekcije može se dogoditi samo
ukoliko iz prvog šešira u grupi budu izvučene ekipe Katara, Brazila ili Argentine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter