0
Fudbal

Milovan Rajevac (FOTO: Starsport)

MILOVAN RAJEVAC: ‘Piksi je majstor u svom poslu! Nisam zadovoljan odbranom, škripi ispred našeg gola!’

Objavljeno: 01.04.22 u 12:24

Iskusni trener zna kako da ostvari uspeh na velikim takmičenjima!

Srpski fudbalski stručnjak, Milovan Rajevac, ima recept za uspeh na Svetskom prvenstvu. Iskusni trener je 2010. godine u Južnoj Africi predvodio selekciju Gane do četvrtfinala. Njegova ekipa je tada nakon izvođenja jedanaesteraca poražena od Urugvaja.

Rajevac je uoči žreba za Svetsko prvenstvo u Kataru govorio o našoj selekciji, u razgovoru za ‘Sportski žurnal‘.

-Šta reći o Draganu Stojkoviću, legendi jugoslovenskog fudbala?! Piksi je majstor u svom poslu, i njemu i saradnicima i svim fudbalerima želim od srca da ponove makar moj uspeh sa Mundijala u Južnoj Africi, ako budu mogli i da se plasiraju u polufinale, bio bi to najveći uspeh za našu državu. Naša reprezentacija fascinirala me je na utakmici u Mađarskoj, deklasirali smo Katar, očekivano (4:0), ali su me oduševili razni segmenti u igri – konkretno kretanje, iako je rival bio slab, međutim, znamo mi da igramo i protiv jačih. Može uvek bolje i verujem da ćemo imati šta da kažemo u novembru i decembru u Kataru – rekao je Rajevac.

Otkrio je iskusni stručnjak na šta bi ukazao Stojkoviću da obrati pažnju.

– Svestan je Piksi da mora mnogo da se radi, rezultati su vidljivi, ali su prolazni, tek prestoji ono pravo. Nisam recimo, zadovoljan našom odbranom, ali jake utakmice sve će reći. Videli smo da škripi ispred našeg gola, pa i na sredini terena, staro je, međutim, pravilo, da je napad najbolja odbrana. Moraćemo da povedemo više računa o svom golu u Kataru – istakao je Milovan i dodao:

– Sve je to lepo i tačno, ali koliko smo jaki u napadu, moramo da budemo snažni i pametni u odbrani. Ceo tim igra napad i odbranu. Taktički, tehnički, a pogotovo fizički, trebalo bi da odradimo sve do perfektnije na predstojećim prijateljskim utakmicama, a pogotovo pripremajući se za prvenstvo. Nekad je potrebno i izgubiti meč, jer se iz poraza ipak najviše uči – i najbolje – zaključio je Rajevac, u razgovoru za ‘Sportski žurnal‘.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter