0
Fudbal

FOTO: Twitter/@FIFAWorldCup

EVO SA KIM SRBIJA IMA NAJVIŠE ŠANSE DA ZAIGRA U GRUPI: Ovo bi se svidelo svim navijačima Orlova!

Objavljeno: 01.04.22 u 17:34

Kompjuterski analizirano!

Danas od 18 časova po našem vremenu, u Dohi je na programu izvlačenje grupa za predstojeće Svetsko prvenstvo koje krajem godine igra u Kataru. Srbija je u trećem šeširu, pa je u situaciji da dobije izuzetno tešku, ali i ekstremno laku grupu, barem na papiru.

Po kompjuterskim proračunima najveća šanse da na megdan Orlovima u Kataru ide iz prvog šešira upravo je sam domaćin, podjednako blizu je i Urugvaj. Naime od tri najverovatnija izvlačenja, Srbija se nalazi u dva dok su navedene dve selekcije u sva tri.

Grupa koja ima najveću verovatnoću da bude izvučena jeste Katar/Urugvaj/Srbija/UEFA pobednik baraža, sa čak 1.18 posto, dok odmah iza ide Katar/Urugvaj/Srbija/Kamerun sa 1.16. Samo 0,01 manje šanse da bude izvučena ima grupa Katar/Urugvaj/Poljska/Gana.

Ovi procenti na prvi pogled ne deluju previše, ali kada se uzme u obzir da postoji blizu 2000 različitih kombinacija, zaista nije zanemarljivo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter