0
Fudbal

FOTO: Twitter/@FIFA.com

BEZ DUGINIH ZASTAVA U KATARU: Organizatori ne mogu da garantuju bezbednost usled isticanja gej simbola!

Objavljeno: 01.04.22 u 15:44

Konzervativni Katar ne dozvoljava dugu!

Dugine zastave biće oduzimanje od navijača u svrhu zaštite fanova od napada lokalnog stanovništva usled promocije gej prava. Major-general Abudlah Al Ansari tvrdi da su LGBT parovi i više nego dobrodošli na Mundijal, i da njihovo ponašanje neće biti kriminlizovano, kako inače nalaže zakon Katara.

Ansari takođe još dodaje da je morao da opozove dozvolu koju je ova država ranije dala , ali obrazložio je svoj postupak.

„Ukoliko bi navijča podigao duginu zastavu, ja bih mu je oduzeo, ne zato što ja to želim, ili da bih ga uvredio, nego iz moje namere da ga zaštitim. Nije problem u meni, ali neki drugi ko se nalazi u njegovoj blizini mogao bi da ga napadne. Ne mogu garantovati ponašanje celog naroda. I zamolio bih ga da više ne diže zastavu u tom momentu“.

Major takođe navodi kako ne odvraća ljude od dolaska u Katar.

„Ako želiš da iskazuješ svoj stav o LGBTQ situaciji, demonstriaraj u društvu gde bi to bilo prihvaćeno. Shvatamo da je taj čovek kupio kartu, došao ovde da gleda fudbal, a ne da demonstrira ili čini druge političke aktove“ – zaključuje Ansari.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter