0
Evropske lige

Dusan Vlahovic (C) reacts Srbija v Luksemburg - 2022 FIFA World Cup Qualifier Beograd, 04.09.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

VLAHOVIĆ PRIPADA SVETSKOJ KLASI: Kada je Srbin stigao u Torinu, Alegri je ubedio Moratu da ostane – e tek da vidite zbog čega je odbio ponudu Reala!

Objavljeno: 31.03.22 u 16:10

Lepe reči italijanskog trenera.

U intervjuu za GQ, proslavljeni italijanski trener, Masimilijano Alegri, otkrio je zbog čega nije želeo da sedne na klupu madridskog Reala, a neizbežno je bilo da se dotakne i srpskog asa, Dušana Vlahovića.

Planovi španskog giganta ranije su bili izrazito jasni, oni su želeli da trenersku palicu preuzme Alegri, koji je sada tek otrkio zbog čega je odbio tu ponudu.

– Na profesionalnom nivou to sa Realom bi bila svakako kulminacija mog puta, Milan, Juve, Real. Ipak, u životu ne možete uvek imati sve što želite i ponosan sam na to da sam Milan vodio četiri godine, sada sam šesti sa Juventusom. Realu sam dva puta rekao „ne“, prvi put kada sam obnavljao ugovor sa Juventusom. Rekao sam predsedniku Reala da sam već dao reč predsedniku Andrei Anjeliju – kaže Alegri.

Dušan Vlahović je veliku pažnju privukao na sebe dok je nosio dres Fiorentine, a sa sjajnim partijama nastavio je i u Juventusu.

– Vlahović? Mlad je, ima malo međunarodnog iskustva, ali nesporno je kvalitetan, želi da napreduje i ima mnogo vremena za to. Apsolutno je ubitačan pred golom protivnika. Juventus je doveo snažno pojačanje, on je svetska klasa, Mbape i Haland su najjači u njihovoj generaciji – smatra Alegri.

Kada je Vlahović stigao u Torino, Alegri je pozvao Moratu i ubedio ga da ostane u Juventusu, jer će sa srpskim reprezentativcem činiti strašan tandem.

Noć kada je klub završio sve sa Vlahovićem, nazvao sam Alvara i rekao mu, ‘nemoj da ideš odavde jer ćeš biti važan igrač sa njim u tandemu’. I tako je i bilo. Razgovarati sa moratom tehnički nije lako, ako tražite od njega da radi stvari koje ne može, neće igrati najbolje što može, ali ne zaboravimo da je uvek bio na raspolaganju i da je mesecima igrao na poziciji koja nije njegova – zaključio je italijanski stručnjak.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter