0
Fudbal

FOTO: FSS

SUSRET STOJKOVIĆA I DALIĆA: Hrvatski trener otkrio koje ekipe nikako ne bi želeo, među njima je i Srbija! (VIDEO)

Objavljeno: 31.03.22 u 11:22

Zlatko Dalić pred žreb za Mundijal!

Po dolasku u Dohu gde se sutra od 18 časova očekuje žreb došlo je do susreta Zlatka Dalića i Dragana Stojkovića, a hrvatski trener je izneo nekoliko zanimljivih zapažanja vezanih za sutrašnji žreb. Najpre je rekao da ne bi nikako voleo da igra u istoj grupi sa Srbijom.

”Ne bih, naravno. Ne zato što ne volim Srbiju, već zato što imate odličan tim. Srbija je opasna reprezentacija. Najbolje bi bilo Katar. Samo da ne bude neka selekcija iz Evrope. Bitno mi je samo da izbegnemo Francusku. Oni nam prave velike probleme i bolje je da ih ovoga puta preskočimo. Imena drugih rivala nisu toliko važna. Računica je jasna, ako hoćemo da prođemo grupu, moramo da pobedimo dve utakmice” – iskren je bio finalsta Mundijala u Rusiji.

Potom je malo analizirao ošte stanje i odnos snaga Hrvatske i Srbije.

”Sad sam baš rekao Draganu, ono što je Srbija uradila u Lisabonu zaslužuje svaku pohvalu. Njegovim dolaskom na mesto selektora, promenilo se puno toga u vašoj reprezentaciji i sada ste tvrd orah za sve rivale. Ne verujem da će bilo koja velika reprezentacija biti srećna ukoliko izvuče Srbiju u grupi. Slična je situacija kao sa Hrvatskom, imate puno kvalitetnih igrača koji igraju u dobrim klubovima. Piksi je to lepo posložio i sada definitivno delujete kao tim. Pobediti Portugal na gostujućem terenu golom u 90. minutu, svojstveno je samo ozbiljnim reprezentacijama. Rekao sam i pred onu utakmicu u plej-ofu za Evropsko prvenstvo da bih više voleo Škotsku za protivnika. Čisto iz fudbalskih razloga, ništa drugo. Lakše mi je sa Škotima, nego sa Srbima. I videlo se u Glazgovu da sam bio u pravu. Škotsku smo lako otpisali sa Evropskog prvenstva, a sa Srbijom bi bilo daleko teže” – zaključio je Dalić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter