0
Ostali sportovi

FOTO: Sportske igre mladih

SIMOVCI NA SPORTSKIM TERENIMA ŠIROM SRBIJE!

Objavljeno: 31.03.22 u 19:38

Mionica, Čačak i Novi Sad ove nedelje bili su domaćini regionalnih finalnih turnira Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih počinje u maju, ali već mesec i po dana širom Srbije SIMOVCI se druže i takmiče na sportskim terenim. Održavaju se turniri u šahu, stonom tenisu, rukometu, odbojci i odbojci na pesku. Novi učesnici Državnog finala stižu iz Umčara, Priboja, Čačka, Šapca, Trstenika, Kruševca…

Regionalni finalni turniri u odbojci obaraju rekorde po broju učesnika, pre svega u konkurenciji devojčica. Na turniru u Čačku, u sportskoj sali OŠ „Preljina“ igrao se gradski derbi u kom su odbojkašice ekipe „Sloboda S“ bile bolje od ekipe „Borac“. U muškom finalu sastale su se ekipe iz Kruševca i Trstenika. Pobeda je pripala dečacima iz ekipe „Kneginja Milica“ iz Trstenika.

Na terenima SC „Mladost“ igrala se odbojka na pesku. Plasman na državno finale izborile su dve prvoplasirane ekipe. Kod devojčice, pobednice iz Čačka i drugoplasirana ekipa iz Priboja, dok su kod dečaka u finalu zaigrale i obezbedile put na završnicu Dunav osiguranje Sportskih igara mladih ekipe „Napredak 1“ i „Napredak 2“ iz Kruševca.

U novosadskom „SPENS-u“ igralo se drugo regionalno finale, na kojem je učestvovalo preko 20 ekipa. U konkurenciji devojčica plasman na državno finale izborile su odbojkašice „Srema“ iz Sremske Mitrovice, koje su bile bolje od ekipe „Njegoš“ iz Zrenjanina. Mitrovčani su imali i muško finale, ali nisu bili dovoljno jaki da pobede dečake iz SK „Volley“, tako da na državnu završnicu odlaze Novosađani.

FOTO: Sportske igre mladih

Na drugom regionalnom finalnom turniru Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u rukometu u Mionici, publika je uživala u sjajnim partijama mladih rukometaša i rukometašica. Ukupno dvadeset ekipa, deset u muškoj i deset u ženskoj konkurenciji pokušalo je da izbori plasman na Državno prvenstvo. U ženskoj konkurenciji igrala se prilično izjednačena utakmica na čijem su kraju pobedile rukometašice Umčara. Drugo mesto zauzela je ekipa „Metalac“ iz Valjeva. Kada je reč o muškom finalu, SIMOVCI iz Šapca, članovi RK „Metaloplastika“ nisu dozvolili da bude iznenađenja. Tim iz Šapca bio je bolji od ekipe RK „UB“.

Naredni turniri igraju se u Sokobanji i Beogradu, odbojka i u Bosilegradu, stoni tenis. Sva takmičenja održavaju se uz podršku kompanija Dunav osiguranje, Coca Cola uz čiju podršku se održavaju ekološke radionice „Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu“, Poštanska štedionica, NIS, Podravka, a uz decu koja širom Srbije učestvuju i igrama je i UEFA Foundation.

Iz Dunav osiguranje Sportskih igara mladih pozivaju sve dečake i devojčice širom Srbije da na njihovom sajtu igremladih.rs pogledaju planiran raspored takmičenja za ovu sezonu, odaberu grad koji im je najbliži, odaberu sport i online prijave svoju ekipu za učešće u Igrama.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter