Team Serbia during the handball match Serbia vs Ukraine, Men’s EHF EURO 2022 Hungary, Slovakia, Szeged ,Hungary, 13.01.2021, Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff
in ,

ORLOVI SAZNALI RIVALE: Žreb im nije bio previše naklonjen!

Biće to fantastično prvenstvo!

Rukometaši Srbije dobili su rivale na putu do Evropskog prvenstva 2024. godine. “Orlovi” se voljom žreba održanog danas u Berlinu nalaze u Grupi 3 u kojoj će odmeriti snage sa selekcijama Norveške, Slovačke i Finske.

Na smotri najboljih evropskih selekcija 2024. godine učestvovaće 24 ekipe, a pored domaćina Nemačke, učešće su obezbedile tri prvoplasirane ekipe sa Evropskog šampionata 2022. godineŠvedska, Španija i Danska.

FOTO: RSS

Ukupno 32 ekipe će se kroz kvalifikacije boriti za preostalih 20 mesta koje vode na EHF EURO 2024. Dve najbolje plasirane selekcije iz svake grupe uz četiri najbolje trećeplasirane ekipe obezbediće učešće na šampionatu u Nemačkoj koje je na programu od 10. do 28. januara 2024. godine. Borba za plasman na takmičenje počinje sredinom oktobra ove godine, a nakon šest odigranih kola, krajem aprila meseca 2023. biće poznati svi učesnici EHF EURO 2024.

Slede kvalifikacione grupe za EHF EURO 2024:

GRUPA 1 – Portugal, Severna Makedonija, Turska, Luksemburg
GRUPA 2 – Norveška, Srbije, Slovačka, Finska
GRUPA 3 – Island, Češka, Izrael, Estonija
GRUPA 4 – Austrija, Ukrajina, Rumunija, Farska Ostrva
GRUPA 5 – Hrvatska, Holandija, Grčka, Belgija
GRUPA 6 – Mađarska, Švajcarska, Litvanija, Gruzija
GRUPA 7 – Slovenija, Crna Gora, Bosna I Hercegovina, Kosovo
GRUPA 8 – Francuska, Poljska, Litvanija, Italija

Autor: HotSport

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

SJAJNA PARTIJA SIMANIĆA NEDOVOLJNA ZA POBEDU MEGE: Split herojski do pobede koja bi mogla da im donese opstanak u ABA ligi!

VUČIĆ O JOKIĆEVOM IGRANJU ZA REPREZENTACIJU: ‘Daću sve od sebe, znam koliko voli Srbiju!’