0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@premierleague

OGROMNA PROMENA U PREMIJER LIGI: Dugogodišnja tradicija naišla na kraj puta, kako će ovo uticati na fudbal!?

Objavljeno: 31.03.22 u 19:11

Ni Englezi nisu imuni na promene!

Nakon gotovo svih evropskih šampionata došlo je i do promene u Premije ligi. Naime, menažeri će od naredne sezone imati pet izmena na raspolaganju, a ukupno 20 igrača može da se nađe u protokolu za utakmicu. Odluka je donešena uz saglasnost svih klubova.

„Od sledeće sezone, klubovima će biti dozvoljeno da koriste pet izmena, koje će se izvršiti u tri navrata tokom meča, uz dodatnu priliku na poluvremenu. Na spisku može biti navedeno ukupno devet zamena“.

Dogovoreno je i da letnji prelazni prelazni rok traje od 10.07 – 01.09. kao i da više neće biti potrebno redovno testiranje na kovid, samo usled simptoma. Takođe su ukinut i medicinski pasoši za pristup određenim delovima stadiona.

„Dobrobit igrača i osoblja ostaje prioritet, a Premijer liga će nastaviti da prati nacionalnu situaciju sa virusom korona i prilagođava protokole u ​​celoj ligi prema potrebi, u skladu sa najnovijim uputstvima organa javnog zdravlja i medicinskih stručnjaka“, dodaje se u saopštenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter