1
ATP

FOTO: Twitter/@Wimbledon

BRITANCI PRESEKLI I DALI ULTIMATUM RUSIMA: Odreknite se Putina ukoliko želite da igrate!

Objavljeno: 31.03.22 u 17:08

Na Ostrvu nema previše prostora za raspravu!

Ministar sporta Vlade Velike Britanije, Najdžel Hadlston, izjavio je kako bi ruski teniseri morali da prilože dokaz o neslaganju sa režimom njihove domovine ukoliko žele da nastupaju na britanskom tlu. Praktično od Rusa se zahteva da dokažu neutralnost, odnosno da ne podržavaju Vladimira Putina, kao ni da ne primaju novac iz te zemlje potvrdio je Hadlston za Miror. To može staviti veliki broj tenisera kojim ja rezidencija u Rusiji u jako nezgodan položaj.

„Poslali smo zahtev telima vlade koji se tiču ruskih i beloruskih sportista koji žele da se takmiče u Velikoj Britaniji, moraju da dokažu da su nezavisni i neutralni. Želimo da dobijemo pismenu izjavu da ne dobijaju novac od Putina, Rusije i Belorusije i da neće pričati afirmativno o njima. Ako kažu da su neutralni, želimo da dobijemo uverenje da su zaista neutralni i da nemaju nikakve veze sa Putinom. Ako neki sportovi odluče da zabrane takmičenje ruskim i beloruskim sportistima, mi ćemo to podržati“, rekao je Hadlston.

Ipak Gren slemovi ne potpadaju pod ove zabrane, ali kako je Vimbldon usko povezan sa Vladom ostrvske države, teško da će se najstariji turnir na svetu odlučiti za drugačiji stav.

 

0
0

1 Komentara

  1. Da sam na mestu Medvedeva potpisao bih im to sto traze,dosao na centralni teren i onda im se posrao na onu travu

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter