0
Ostali sportovi

FOTO: RSS

VELIKA TUGA: Preminuo je legendarni srpski rukometaš i trener!

Objavljeno: 30.03.22 u 18:50

Srpski sport danas je zavijen u crno, jer je preminuo Bratislav Bata Obućina.

Rukometom je počeo da se bavi 1974. godine u RK IM Rakovica sa kojim je igrao prvu saveznu ligu SFRJ u sezoni 1981/82 i ostao je legenda rakovičkog rukometa. Put ga je kasnije odveo u Crvenu zvezdu i Dinamo iz Pančeva.

Krajem osamdesetih odlazi u Španiju gde je igrao za klubove Asobal lige i B divizije, Siudad Enkantada i San Antonio. Dobro će biti upamćena sezona u kojoj nije promašio sedmerac. Posle igračke karijere, u Siudad Enkantadi je započeo trenersku karijeru i sa klupe vodio prvi tim ekipe iz Kuenke do polovine devedesetih.

Po povratku u Srbiju trenirao je RK Stari grad iz Beograda, a zatim je sa klupe predvodio i mnoge druge beogradske klubove – ŽRK Voždovac, RK Radnički, ORK Beograd, BASK, RK Obilić. Bio je trener i u ŽRK Dinamo iz Pančeva, RK Novi Pazar, RK Mokra Gora i RK Rudar iz Pljevalja.

Bratislav Bata Obućina je bio prvi selektor ženske juniorske reprezentacije Srbije, koju je predvodio na Evropskom prvenstvu u Turskoj 2007. godine.

Bio je dugogodišnji predsednik Zajednice trenera Rukometnog saveza Beograda, član Upravnog odbora Rukometnog saveza Beograda, kao i potpredsednik Upravnog odbora Zajednice trenera Rukometnog saveza Srbije.

U Rukometnom savezu Srbije 2002. godine radio je kao stručni saradnik zadužen za pitanja trenera i takmičenja mlađih uzrasnih kategorija.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter