0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

SKANDAL KOJI TRESE FUDBALSKI SVET: FIFA preti izbacivanjem selekciji koja je izborila plasman na SP, Italija ipak učestvuje na Mundijalu!?

Objavljeno: 30.03.22 u 22:21

Iranci nisu poslušali upozorenja!

Fudbalska selekcija Irana igrala je fantastično u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Iranci su izborili plasman u Katar sa prve pozicije u grupi A.

U poslednjem kolu su na svom terenu savladali Liban rezultatom 2:0. Taj susret odigran je u Mašdadu, gradu koji se nalazi na sveeru zemlje. Nacionalni tim ne igra često u ovom gradu koji je poznat po velikom broju religioznih građana. Interesovanje za meč bilo je veliko, a incident ispred stadiona je obeležio kompletan događaj.

Redari nisu dozvolili ulazak ženama, a njih je bilo oko 2000. Dame su ponižavane tako što su ih članovi redarske službe prskali sprejem.

-Iz FIFA-e i FA Azije nam stižu zabrinjavajuće vesti – napisao je na Tviteru Mehrdad Seradsči, član FS Irana.

FIFA je već 2019. godine uputila ultimatum Irancima da moraju da puštaju žene na stadione. Dogovor je ponovo prekršen, pa na scenu stupaju sankcije.

Najgora opcija za Iran bila bi izbacivanje za Svetskog prvenstva. U slučaju takvog ishoda, prema članu 6 pravilnika, FIFA donosi diskretnu odliku prema vlastitom nahođenju o tome ko će učestvovati na Mundijalu.

Prva opcija je da u Katar ode tim sa najboljim koeficijentom, koji nije obezbedio plasman na završni turnir. To je reprezentacija Italije, koja se nada čudu i plasmanu na šampionat.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter