0
Evropske lige

Sinisa Mihajlovic Crvena Zvezda - Partizan derbi Superliga 14.4.1018. April 14. 2018. plej of play off Super Liga Srbije (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

OVO JE VEOMA POTRESNO: Bivši kapiten Bolonje emotivnim rečima o Mihajloviću – ‘Sećam se, imao je suze u očima, to je sve govorilo!’

Objavljeno: 30.03.22 u 09:52

Nekadašnji kapiten Bolonje, Blerim Džemaili, otvorio je dušu pa vrlo emotivno govorio o Siniši Mihajloviću.

Švajcarski fudbaler koji trenutno brani moje Ciriha dao je intervju za ‘Gazetu’, i tom prilikom govorio o srpskom stručnjaku, koji je nedavno otkrio da ponovo ima zdravstvene probleme. Kada je Siniša prvi put objavio da ima leukemiju, Blerim je u to vreme bio kapiten Bolonje.

Bio je to šok i za mene, kao i za sve ostale, a šokirao sam se i prošle subote. Bio sam u avionu, i kako sam sleteo, na telefonu je bilo pet ili šest poruka. Jesi li čuo za Sinišu? Morao sam da pogledam šta je bilo – kaže Džemaili.

Igračima je bilo izuzetno teško.

– Morali smo da se držimo zajedno, da se bodrimo, da obezbedimo da ta harizma našeg trenera koji je pričao sa nama kad god je mogao, bude zamenjena na neki način. Bili smo svi jaki tada. Kada trener nije tu, u bilo kojoj situaciji, igrač ima sklonost pomalo da se opusti. Možda to i ne želi, ali nesvesno pousti pritisak na sebe, to utiče na druge. Sećam se tog 13. jula 2019. Bili smo negde u planinama. Prvog dana nam je rekao, „to je samo groznica“. Kažem vam, svi smo mislili da je grip i to je to, neko kao što je on bude zakačen gripom, i nema dileme, biće tu za dva dana sa nama u Kastelrotu. Onda sam, sećam se bio pozvan u hotelsku sobu. I on se pojavio, na video bimu i rekao svima istinu – priseća se švajcarski fudbaler i potom dodaje:

Kada nam je Siniša objasnio bitku sa kojom će morati da se suoči, kao kapiten sam želeo da nešto kažem. Imao je suze u očima, to je sve govorilo. Juče sam rekao, tim ne sme da napravi grešku. I pritom ne mislim na terenb, nego van terena. Morate biti još veći profesionalci, da budete ozbiljni, ne zato što nema ozbiljnih ljudi, naprotiv, zato što možete da se opustite. Sada nije vreme za to, morate biti korisni, iako plasman nije alarmantan, morate ga još popraviti – dodao je.

Zna Džemali šta fudbaleri nikako ne treba da rade u ovoj situaciji.

– Prvo, da se trude da ga ne naljute. Da mu ne šalju negativne impulse. Da pokažu profesionalizam u svakom smislu, na dnevnom nivou kao i na meču. Siniša je u stanju da se stara o sebi, jak je. Ali tim ne sme da misli na njega, ne smeju da mu zadaju nove probleme.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter