1
Evrokupovi

Partizan - Crvena Zvezda Superliga Srbije Super Liga derbi, derby 19.9.2021. Beograd Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

KAO GROM IZ VEDRA NEBA: Šampion Srbije bi već naredne sezone mogao da dobije direktno mesto u LŠ, UEFA o tome razmatra već neko vreme!

Objavljeno: 29.03.22 u 17:24

Ovo bi bilo sjajno.

Nakon izbacivanja ruskih klubova iz evropskih takmičenja, sistem kvalifikacija bi mogao da naredne sezone bude promenjen, i baš o tome UEFA razmatra već neko vreme.

Naime, britanski Tajms, je u tekstu naveo da bi Srbija mogla da dobije upražnjeno mesto, ukoliko suspenzija i dalje ostane na stazi. Ako se to desi, šampion naše zemlje mogao bi već naredne sezone da dobije direktno mesto u najkvalitetnijem fudbalskom takmičenju u Evropi.

Plan UEFA je da mesto Rusije zauzme Srbija, pošto se nalazi na prvom sledećem mestu na UEFA rang listi nacionalnog koeficijenta.

Zahvaljujući sjajnim partijama Crvene zevzde i Partizana, Srbija se našla na 11. mestu, odmah iza Rusije. Vredi pomenuti da i 11. mesto od sezone 2023/14. donosi direktno mesto u Ligi šampiona.

0
0

1 Komentara

  1. Ne može direktno mesto u LŠ već samo dva kluba u kvalifikacijama.To je sasvim logično. U prošloj sezoni Srbija je bila 16-ta i nema druge nego da se pomeri za jedno mesto. Pitanje je i koliko će ukrajinski klubovi moći da učestvuju i to EUFA takođe mora da reši. Ne postoji nikakva šansa da se do leta bilo šta promeni. Npr. da se ruska vojska povuče iz Ukrajine i Putin izvini. Stoga će Srbija imati 2 kluba u kvalifikacijama. Direktno učešće u grupnoj fazi LŠ je od 11-tog mesta i to će se desiti u sezoni 2023/24.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter