0
ATP

FOTO: Twitter/Roland-Garros/Screenshot

VILANDER KRITIKOVAO NAJBOLJE NA SVETU: Medvedev mora još da napreduje, Nadal preforsiran, a evo kako je omalovažio Novaka!

Objavljeno: 29.03.22 u 15:12

Šveđanin izneo svoje mišljenje!

Nekadašnji prvi teniser sveta, i sedmostruki Gren slem šampion, a sada jedan od najpoznatijih i najuticajnijih analitičara, Mats Vilander, govorio je o drugom i trećem  teniseru sveta, a primarno se fokusirao na njihove nedostatke. Istakao je da je Rafael Nadal najbolji teniser svih vremena, tako aludirajući da Novak nije na toj poziciji, ali je dodao i da previše forsira svoje telo.

Preforisirao je svoje telo, previše po meni. Ali to je Rafa Nadal, voli tenis i takmičenje tako mnogo i kada se oseća dobro on će izaći i trčati što jače može. Ljudi kažu, Rafael Nadal neće dugo trajati zbog povreda, ja sam uvek gocorio suprotno. Nadal će igrati dok se ne povredi, onda će otići kući na rehabilitaciju, potom će igrati ponovo i terati sebe na nove fizičke napore, mentalno i emotivno, da bi se opet povredio. I tako ide ciklus, kuća, rehabilitacija. To je njegova karijera i nije mu lako, i sam to govori, ali mislim da ima sasvim pristojnu karijeru. Na papiru je najbolji igrač svih vremena, tako da to što je uradio je možda bolje nego da igrate 18 godina u nizu i nikad ne uzmete pauzu – rekao je Vilander.

Zatim se dotakao i Danila Medvedeva.

Danil je već ostvario dva velika cilja u svojoj karijeri, osvojio je grend slem i postao je prvi teniser sveta. Šta sad? Medvdev mora još da napreduje. Ne možda na brzim, tvrdim terenima, a li na sporim da, na šljaci da, na travi da – istakao je Vilander.

Navodi i da je Rus previše jednodimenzionalan.

Dakle 75 odsto sezone se ne igra na Danilovoj omiljenoj podlozi. Mora to da promeni, da zapravo 75 odsto vremena igra svoj najbolji tenis. Vreme je da se vrati treninzima i postane bolji teniser.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter