0
Domaći fudbal

Marko Rakonjac Superliga Srbije Cukaricki - Proleter 22.10.2021. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

‘TADA SAM SAČUVAO GLAVU I NASTAVIO DA DAJEM GOLOVE’: Rakonjac igra sezonu iz snova, ali ‘ne leti visoko’ – mladi napadač je otkrio gde bi voleo da nastavi karijeru!

Objavljeno: 29.03.22 u 14:50

Marko Rakonjac igra prolećnu sezonu iz snova!

Još na pripremama u Turskoj mladi Crnogorac je pokazao visoku klasu, blistao je u svim duelima koje je Čukarički igrao u Antaliji, posebno onom protiv Dinama iz Kijeva, u kojem je imao po gol i asistenciju. Odlaskom najboljeg strelca tima Đorđa Jovanovića u Makabi iz Tel Aviva na Rakonjcu je bilo da iskoristi šansu, a on je to učinio a najbolji mogući način. U sedam mečeva prolećnog dela šampionata Rakonjac je postigao pet golova. Od tih pet golova, tri su bila za pobedu Čukaričkog, jedan za remi.

– Igramo zaista dobro od prvog prolećnog kola i gostovanja Crvenoj zvezdi, sve je u najboljem mogućem redu. Tokom zimskih priprema kazao sam da mi je cilj da postignem deset golova na proleće, sada sam tačno na polovini. Ali, mnogo je bitniji učinak kompletnog tima, a kao ekipa zaista delujemo dobro, čvrsto smo na trećem mestu – istakao je Rakonjac.

U međuvremenu, Rakonjac je zaslužio poziv u mladu selekciju Crne Gore, a u duelu protiv Italije bio je strelac pogotka za remi protiv jedne od najboljih evropskih selekcija u tom uzrastu (1:1). Isto veče usledio je poziv selektora „A“ reprezentacije Miodraga Radulovića.

Sve se izdešavalo baš brzo. I sve mi deluje nestvarno, iako je bilo priče sa selektorom, koji nas je pratio između ostalog na pripremama Čukaričkog u Antaliji. Iskreno, nisam očekivao poziv u „A“ selekciju, ali sam izuzetno zahvalan selektoru na prilici koju mi je ukazao i činjenici da sam debijem za Crnu Goru ispunio svoj san. Sve je bilo u najboljem mogućem redu, imao sam podršku starijih, daleko iskusnijih igrača. Na kraju smo i pobedili Grčku, drago mi je da se moj debi završio na taj način.

Rakonjac je u prethodnom periodu u centru medijske pažnje. I sam priznaje da gotovo svaki dan pročita nešto novo o sebi.

– Lično, prija mi sve što se dešava. Ali, trudiću se pre svega da nastavim da treniram na najbolji mogući način i da dajem golove.

Ističe mladi Crnogorac iz Bijelog Polja da je čvrsto na zemlji i pored vrtoglavnog uspona od januara ove godine.

Već sam jednom sve ovo prošao, nije tajna da je bio dogovoren prelazak u Dinamo iz Kijeva, ali se potom dogodilo to što se dogodilo u Ukrajini, pa je sve propalo. I tada sam „sačuvao“ glavu i nastavio da dajem golove. Ne vidim razlog zašto ne bi bilo isto i posle debija za „A“ selekciju Crne Gore.

Mediji licitiraju sa klubovima i zemljama u kojima bi Rakonjac mogao da nastavi karijeru, a napadač Čukaričkog je otkrio šta bi on želeo:

Kad bih mogao da biram, to bi svakako bila Serija A. Ali, ne razmišljam mnogo o svemu tome, imam maksimalno poverenje u ljude iz kluba. Nemam ništa protiv da ostanem na Banovom brdu, lepo mi je ovde, Čukarički je moj klub, ekipa u kojoj sam prošao i mlađe kategorije i koja me je lansirala u orbitu – kazao je Rakonjac, koji je potom dodao:

– Iako mi ovo sve izgleda nestvarno, moja glava je „nameštena“ za predstojeći duel protiv Proletera u Novom Sadu. Očekujem još jednu pobedu na stadionu „Karađorđe“, želimo da potvrdimo dobru formu i da što pre osiguramo treću poziciju i plasman u Evropu – zaključio je Marko Rakonjac, novopečeni reprezentativac Crne Gore.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter