0
Fudbal

FOTO: FSS

‘ORLOVI’ SE SPUSTILI NA ZEMLJU: Danci rutinski završili posao, Rajković tri puta vadio loptu iz mreže! (VIDEO)

Objavljeno: 29.03.22 u 19:54

Posle pobede nad Mađarskom, Srbija je u drugom prijateljskom meču izgubila od selekcije Danske ubedljivim rezultatom 3:0.

U uvodnim minutima meča Srbija je stvorila prvu značajniju priluku, kada je sa ivice kaznenog prostora svoj šut oprobao Filip Kostić, ali je njegov udarac zaustavio iskusni Šmajhel.

Ofanzivnu igru gostujuće ekipe prekinula je velika šansa selekcije Danske, koja je u 13. minutu stvorila veliku šansu i mogla već tada da dođe u vođstvo. U jednom momentu naša defanzivna linija nije najbolje odreagovala, nakon šega je Dolberg izašao ‘jedan na jedan’ sa Rajkovićem, ali je Miloš Veljković sjajno intervenisao i stigao brzonogog fudbalera Danske.

Dva minuta kasnije, Danska je povela. Nakon kornera sa leve strane, lopta se odbila do Melea, koji se na nekih 25 metara sjajno šutirao, lopta je ka golu zakačila Milenkovića i prevarila Predraga Rajkovića, koji u toj situaciji nije mogao ništa da uradi. Gol možete pogledati OVDE.

‘Orlovi’ su ubrzo zaboravili na taj gol, i krenuli da igraju sa ciljem da što pre izjednače rezultat. To je mogao da uradi Aleksandar Mitrović već u 16. minutu, lopta je došla do njega u protivničkom šesnaestercu, međutim napadač Fulama se nije najbolje snašao, pa je njegov udarac bio izblokiran.

Najbolja šansa za izabranike Dragana Stojkovića Piksija desila se u 22. minutu, i opet se u prilici našao Mitrović, Primio je sjajnu loptu ispred kaznenog prostora, lepo se namestio, sjajno gađao, ali je lopta završila malo pored desne stative. Danci su mogli da dupliraju prednost u 27. minutu, posle jedne gužve u našem šesnaestercu, Mele je pokušao da ugrozi gol Srbije, ali su defanzivci u crvenim dresovima sjajno odreagovali i izblokirali njegov udarac.

U drugom delu prvog poluvremena Danci su preuzeli potpunu inicijativu na terenu, dok ‘orlovi’ nikako nisu uspeli da pronađu rešenje i put ka protivničkom golu. U 45. minutu moglo je da bude 2:0, ali je ovog puta stativa spasila ‘orlove’. Domaći su napravili sjajnu akciju po levoj strani, lopta je došla do Norgorda na ivici šesnaesterca, a njegov šut je pogodio okvir gola.

Piksi je odlučio da na početku drugog poluvremena malo ‘osveži’ tim, pa su umesto Veljkovića, Lukića i Živkovića, šansu dobili Nastasić, Jović i Živković. U 48. minutu, Sergej Milinković-Savić je odlično uposlio Aleksandra Mitrovića, koji je propustio svoju treću šansu na današnjem meču, pošto se ni ovog puta nije najbolje snašao. Popularni ‘Mitrogol’ je izašao sam ispred Šmajhela, ali nije zahvatio loptu onako kako je želeo.

U 53. minutu Danci su uspeli da dupliraju prednost, Kostić je pogrešio na desnom boku, izgubio loptu, Hejbberg je to iskoristio, potom uposlio Lindstroma koji je bez većih problema savladao Rajkovića, a kako je to izgledalo pogledajte OVDE.

Samo četiri minuta kasnije, i strelce se upisao i Kristijan Eriksen, koji je svojom majstorijom oduševio navijače na ‘Parkenu’. Ovo je izutetno emotivan trenutak za iskusnog fudbalera, pošto je baš na ovom stadionu pre nešto manje od godinu dana doživeo srčani udar.

Nakon trećeg primljenog gola, uspeli su ‘orlovi’ malo da se konsoliduju i stanu na loptu, čak su dva puta zapretili preko Radonjića, ali brzonogi fudbaler je loptu oba puta poslao pored gola. U 78. minutu, iz igre je izašao Luka Jović, iz nepoznatih razloga, a umesto njega na teren je ušao Uroš Račić.

Pred sam kraj meča, Srbija je mogla da smanji rezultat, Tadić je povukao jednu kontru, uposlio Kostića na levoj strani, ali je Šmajhel još jednom bio na visini zadatka i pobrinuo se da svoja mreža na današnjem meču ostane netaknuta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter