0
Domaći fudbal

FOTO: FK Voždovac

MLADI ‘ZMAJEVI’ SE NAŠLI MEĐU ‘ORLIĆIMA’: Fudbaleri Voždovca presrećni zbog igranja u reprezentaciji – ‘Nadamo se novim prilikama i pobedama!’

Objavljeno: 29.03.22 u 12:09

Za nedavno odigranu utakmicu sa Makedonijom, kao i onu koja sledi sa Jermenijom, novi-stari selektor mlade reprezentacije, gospodin Goran Stevanović, priliku je dao nekim novim imenima.

Među njima, zasluženo je mesto među Orlićima dobio štoper Zmajeva, Marko Ivezić, kao i dugogodišnja uzdanica mlađih reprezentativnih selekcija Srbije, Miloš Pantović.

U prvom duelu ovog kvalifikacionog prozora Ivezić je odigrao zapaženu ulogu, dok je Pantović bio strelac u pobedi nad vršnjacima iz Severne Makedonije rezultatom 2:1 (1:0).

FOTO: fkvozdovac.rs

Sav raskoš u igri i igrački talenat mladih Zmajeva ogleda se u tome da često menjaju pozicije, kako u klubu tako i u reprezentaciji, ali da se to ne odražava na njihov učinak.

Već neko vreme u Voždovcu igram na poziciji štopera. Iako mi je pozicija veznog igrača na kojoj igram u reprezentaciji uvek bila bliže srcu, treneri u klubu smatraju da sam podjednako dobar i kao odbrambeni igrač. Mislim da je za mladog fudbalera dobro da može da odigra na više pozicija, a ja ću se truditi da dam sve od sebe na kojoj god budem igrao. Nadam se novim prilikama u reprezentaciji Srbije i novima pobedama koliko već na utakmici protiv Jermenije – jasan je Marko Ivezić koji ne krije sreću zbog toga što je na svom debiju odigrao svih 90 minuta i to na svom matičnom stadionu, voždovačkom Krovu.

Za Miloša Pantovića rad sa Goranom Stevanovićem predstavlja veliku čast.

Utisci o novom selektoru su najbolji mogući, svi znamo kakav je bio igrač, a kakav je i sada kao trener. Veliko ime srpskog fudbala. Što se moje pozicije u timu tiče, nije mi problem da odigram ni po krilu ni po centrali kao ofanzivni vezni. Prijaju mi obe pozicije, ali mislim da na poziciji ofanzivnog veznog imam više prostora, više lopte u nogama u čemu se dobro snalazim.

FOTO: fkvozdovac.rs

Promene u poziciji bile su evidentne i u Voždovcu.

Mislim da sam dobre partije pružao i po krilu, ali usled pronalaženja najbolje opcije po odlasku Nikole Vujnovića dobio sam šansu da igram tog najisturenijeg napadača. Zahvalio bih se stručnom štabu što su mi ukazali priliku da igram tu poziciju i nadam se da sam opravdao očekivanja. Mislim da se nas trojica (Ćirković – Pantović – Lasickas) doro dopunjavamo i da to ide u dorom smeru za klub.

Zmajevi prvenstvo posle pauze nastavljaju u ponedeljak, 4. aprila, kao domaćini ekipi Radnika iz Surdulice dok mladu reprezentaciju danas očekuje važan duelu sa ekipom Jermenije sa početkom u 16 časova na stadionu TSC Arena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter