0
Fudbal

FOTO: YouTube screenshot

KRAJ MAKEDONSKE BAJKE: Bruno Fernandeš odveo Portugal na Svetsko prvenstvo! (VIDEO)

Objavljeno: 29.03.22 u 22:52

Domaćin opravdao ulogu favorita!

Nacionalna selekcija Portugala je novi učesnik Svetskog prvenstva u Kataru! Portugalci su pred punim tribinama ‘Dragao‘ stadiona savladali najveće iznenađenje ovog kvalifikacionog ciklusa, reprezentaciju Severne Makedonije. Susret u Portu završen je rezultatom 2:0, dok titula najboljeg pojedinca na terenu bez dileme pripada Brunu Fernandešu.

Izabranici selektora Santosa bili su bolji rival tokom 90 minuta igre. Makedonija se hrabro borila i još jednom ‘zaradila’ poštovanje i ljubav brojnih ljubitelja fudbala širom planete. Retko koji fudbalski fanatik večeras nije svim srcem navijao za ekipu selektora Milevskog. Nosioci igre gostujuće selekcije nisu uspeli da nekim magičnim potezom, poput udarca Trajkovskog protiv Italije, iznenade Kristijana Ronalda i družinu. Napravili su Makedonci istorijske rezultate tokom upravo završenih kvalifikacija, ali nisu imali snage i iskustva za duel sa ovako kvalitetnom selekcijom Portugala. Nema sumnje da ovu generaciju Makedonije očekuju lepi dani.

Portugal je kontrolisao posed lopte i imao značajno veći broj tačnih dodavanja. Makedonci su od starta meča svoju šansu čekali iz kontranapada. Pokušavali su brzom tranzicijom da iznenade domaćina, ali iskusni defanzivci Portugala su odlično zatvorili sve prilaze golu.

Vezista Mančester junajteda, Bruno Fernandeš, glavni je krivac zbog kojeg je završena ‘makedonska bajka’. Fenomenalni kreator i organizator igre, pružio je partiju u stilu najboljih svetskih golgetera. Prvi pogodak na utakmici viđen je u 32. minutu meča. Kristijano Ronaldo je na vrhunski način procenio situaciju, proigrao je klupskog saigrača, dok je Fernandeš snažnim udarcem poslao loptu iza leđa golmana Makedonije. Fantastični Stole Dimitrievski nije imao šanse prilikom ovog šuta.

Imali su gosti i sreće u nekoliko navrata. Portugal je povremeno pretio. Neretko su Makedonci grešili prilikom organizacije napada na sredini terena, a svaka izgubljena lopta prouzrokovala je izuzetno opasan kontranapad domaćina.

Makedonija je izborila nekoliko slobodnih udaraca i kornera, ali centaršutevi nisu bili dovoljno kvalitetni kako bi gosti ugrozili gol koji čuva Diogo Košta. 

Čarobnu loptu u srce kaznenog prostora poslao je Žota u 65. minutu. Ispred čuvara mreže Makedonije sjajno se ponovo snašao Bruno, koji je tada postavio konačnih 2:0.

Portugal je baš kao i obično, na rutinski način sačuvao stečenu prednost. Domaćin je bio veoma pažljiv i nije hteo da mu se ponovi poraz od selekcije Srbije u grupnoj fazi kvalifikacija.

Vizu za Katar obezbedila je i reprezentacija Poljske, koja je pred domaćom publikom savladala Švedsku sa 2:0.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter