0
Boks

Boks-Beogrdski Pobednik-Press Conference Beograd, 29.03.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

DOKAZ DA JE BEOGRAD PRAVA SPORTSKA PRESTONICA: Goran Vesić ne krije zadovoljstvo pred početak čuvenog turnira, Vladan Babić poziva publiku da podrži naše boksere! (FOTO)

Objavljeno: 29.03.22 u 12:31

– Srećan sam kada u Beogradu imamo velike sportske manifestacije, ove godine ih imamo baš dosta, a posebno mi je drago zbog sjajnog bokserskog turnira Beogradski pobednik koji nosi ime po nekadašnjem gradonačelniku Branku Pešiću – izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Čuveni bokserski turnir, 59. po redu, počinje večeras od 19 sati u Hali sportova „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu.

Prošle godine imali smo Svetsko prvenstvo u boksu, upravo je završeno dvoransko Svetsko u atletici, bićemo domaćini završnog turnira Evrolige, Svetskog prvenstva u rvanju.

Sve ovo je dokaz da je Beograd prava sportska prestonica.

– Mi smo zemlja u koju, u ovim teškim vremenima, svi žele da dođu i veoma sam ponosan na to – izjavio je Vesić na konferenciji za medije.

Boks-Beogrdski Pobednik-Press Conference
Beograd, 29.03.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Vesić je naglasio značaj predsednika Bokserskog saveza Nenada Borovčanina za renasansu srpskog boksa.

Bitno je kada neko vodi nešto na pravi način kao što predsednik Vučić vodi državu tako Nenad vodi BŠ, ulaže ogromnu energiju, slično kao i Veselin Jevrosimović u atletici. To je dokaz kako ljudi ogromne energije mogu da dovedu velika takmičenja u Beograd, uprkos tome što još uvek nismo velesila u boksu, pa ni u atletici. I posebno je važno što se deca zainteresuju za te sportove – istakao je Vesić.

On je dodao da je posebno srećan sto BGD pobednik nosi ime po legendarnom gradonačelniku Branku Pešiću.

– Pešić će ovog proleća , dobiti spomenik u Zemunu ali siguran sam da bi mu, s obzirom na to koliko je voleo boks, bilo draže to što se BGD pobednik zove po njemu – rekao je Vesić i ispričao anegdotu kako je Pešić kao osnivač Parking servisa u početku tu zaposlio bivše boksere pa su se mnogi šalili kako se više „plaše“ čuvara u Parking servisu nego policije.

Predsednik BS S Nenad Borovčanin istakao je da se boks vraća u Halu sportova, hram boksa.

– Prvi pokrovitelj bio je Pešić i drago mi je što danas opet imamo grad Beograd uz nas, zahvaljujem se Vesiću i gradu na podršci, drago mi je što se to nasleđe neguje. Na turniru ćemo imati takmičare iz 21 države i dobili smo A klase Međunarodne bokserske federacije (IBA) – rekao je Vesić i posebno istakao da će srpski bokseri uskoro dobiti svoj trening centar, za 15 dana biće izabrana lokacija i to od sredstava koja su ostala od Svetskog prvenstva.

Boks-Beogrdski Pobednik-Press Conference
Beograd, 29.03.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Kapiten boksera Srbije Vladan Babić zahvalio je svima na podršci koja, kako je naveo, „gura“ da prave još bolje rezultate.

– Pozivam publiku da dođe, da nas podrži i pomogne da neko od nas bude upisan u istoriju kao osvajač Beogradskog pobednika – istakao je Babić.

Beogradski pobednik počinje večeras u 19 sati u hali sportova „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu, uz prigodan muzičko zabavni program.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter