0
Fudbal

FOTO: Screenshot

ZABRANA IM NE SMETA: Rusi igrali utakmicu bez TV prenosa i navijača, na tribinama 73 osobe

Objavljeno: 28.03.22 u 09:57

Zbornaja komanda odlučila se da uprkos svemu izađe na teren.

Fudbalska reprezentacija Rusije suspendovana je od strane krovnih organizacija zbog ratnih sukoba te zemlje u Ukrajini. Ovaj tim je izgubio priliku da se kroz baraž bori za plasman na Svetsko prvenstvo, ali i pored svih zabrana odigrao je jednu utakmicu. Doduše, to je više bio sparing.

Naime, ruski nacionalni tim je odmerio snage sa mladim fudbalerima iz lige i u tom sparing meču slavio je rezultatom 1:0. Ovaj meč izabranika Valerija Karpina ipak nije sve oduševio, a među njima je i tamošnji portal ‘chamnpionat.com’:

– Možda je to bila najneuglednija utakmica u istoriji ruske reprezentacije. Nije bilo TV prenosa, nije bilo ni publike, ulaznice se nisu prodavale. Na tribinama su sedele 73 osobe – bilo je 40 novinara, nekoliko fudbalera, igrači Spartaka i CSKA, deca iz sirotišta i deca s cerebralnom paralizom – naveo je portal.

Sličnog je mišljenja i legendarni Rus, Andrej Aršavin.

– Čuo sam da je Savez trebalo da organizuje utakmicu koja bi bila otvorena za publiku, što bi već imalo smisla, ali ovo je nešto što ne mogu da smatram normalnim i u ovoj utakmici ne vidim nikakav smisao – poručio je Aršavin.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter