0
Fudbal

goalkeeper Milan Borjan Fudbal-UEFA Europa League Group F-Season 2021/2022-Crvena Zvezda v Midtjilland Beograd, 04.11.2021. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

VELIKI USPEH: Borjan ide u Katar, Kanada na Svetskom prvenstvu posle 36 godina (VIDEO)

Objavljeno: 28.03.22 u 08:24

Fudbalska reprezentacija Kanade priredila je veliki uspeh, pošto se plasirala na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Kanašani su overili plasman ubedljivom i sigurnom pobedom nad Jamajkom 4:0 (2:0), u meču 13. kola kvalifikacija za Mundijal. Ova selekcija je stigla do osme pobede u ovom ciklusu, uz šta ima i četiri remija, te samo jedan poraz i kao ubedljivo prva završila je takmičenje u grupi Severne i Centralne Amerike.

Ovo će Kanadi biti prvo Svetsko prvenstvo posle 36 godina, pošto su poslednji put na smotri najboljih selekcija na planeti bili 1986. godine.

Golove protiv Jamajke postigli su Larin u 13, Bjukenon u 44. i Hojlet u 82. minutu, da bi ‘poker’ kompletirao autogol u 86. minutu utakmice. Kapiten Crvene zvezde Milan Borjan ponovo se našao na ‘crti’ Kanade, a mreža koju brani i ovog puta ostala je netaknuta. Kanada je tokom ovih kvalifikacija primila svega šest golova, a postigla je 23, mnogo više od svih ostalih rivala.

(VIDEO:YouTube/SportKlub)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter