0
Evroliga

Andrey Vatutin Euroleague Final 4 semi final basketball match between Fenerbahce and Zalgiris in Belgrade, Serbia on May 18, 2018. Fenerbahcve won 76-67 (STARSPORT/Pedja Milosavljevic)

PREDSEDNIK CSKA: ‘Podržali su nas jedino Nebojša Čović i Ergin Ataman! Teško da ima mesta za naše klubove zbog rusufobije!’

Objavljeno: 28.03.22 u 18:21

‘Ima li svrhe da CSKA igra u Beogradu ili Atini? Treba li da žrtvujemo svoje navijače kako bismo imali mesto u Evroligi?’

Prvi čovek CSKA iz Moskve, Andrej Vatutin, istakao je da Tornike Šengelija nije opravdao očekivanja slavnog kluba. Predsednik moskovskog velikana kaže da se niko u klubu nije uvredio zbog odlaska krilnog centra, koji je iz ruske prestonice otišao zbog rata u Ukrajini. Šengelija je nedavno poručio da se nije pronašao u Moskvi i da nije bio svoj.

-Saglasan sam da nije uspeo, da nije bio svoj, da nije postao vođa na terenu i van njega, kao što je bio slučaj u Baskoniji. Priznajemo da nije ispunio očekivanja. Vreme će pokazati da li je to zbog Rusije, Moskve, CSKA, taktike trenera ili nečeg petog… Cenim njegove ljubazne reči, nije nas uvredio, još jednom je pokazao profesionalizam – istakao je Vatutin za ‘matchtv.ru‘ i dodao:

-Principi CSKA ostaju isti. Nastavićemo da pružamo najbolje za igrače, nezavisno od toga odakle dolaze. Naši navijači tretirali su strane igrače sa ljubavlju i poštovanjem, smatrali su ih delom porodice. Teško mi je da razumem Tornikeovu potrebu da spominje pretnje njegovoj porodici u Moskvi. Istina je da su Šengelija, kao i litvanski i poljski igrači u ruskim timovima, dobili pretnje telefonom i putem društvenih mreža, ali izgleda da nije bilo pogodno da se kaže iz kojih zemalja su im pretili… Prvi put u skorijoj istoriji CSKA, jedan od naših igrača konstantno se borio sa sobom noseći masku u Moskvi, i to ne ono hiruršku… Globalni problemi naterali su ga da je skine. Skinuo ju je i sve je postalo lakše za sve.

Vatutin nije optimista kada je u pitanju povratak ruskih timova u elitno evropsko takmičenje.

-Uzevši u obzir rusofobiju u Evropi, teško mi je da zamislim da će tim nazvan po ruskoj vojsci, najuspešniji ruski tim, moći da se vrati. Čak i da nas ne izbace, moći ćemo da igramo jedino na neutralnom terenu. Ima li svrhe da CSKA igra u Beogradu ili Atini? Treba li da žrtvujemo svoje navijače kako bismo imali mesto u Evroligi? Nisam siguran da bi to bila prava odluka.

Andrej ističe da niko od klubova iz Evrolige nije javno osudio odluku Evrolige, a da je podrška stigla putem medija samo od Nebojše Čovića i Ergina Atamana.

-Ipak, to sam čuo više puta u ličnim razgovorima. U medijima smo imali prilike da pročitamo poruke podrške jedino trenera Efesa Ergina Atamana i predsednika Crvene zvezde Nebojše Čovića. Bilo je i nekih drugih koji su nas iznenadili pozitivnim rečima i podrškom, čak i neki koji nisu imali veze sa CSKA – zaključio je  Vatutin.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter