0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

BORBA ZA LIGU ŠAMPIONA, DRŽI TOŠIĆA U TOBOLU: ‘Ogromna motivacija, tamo svako želi da vidi sebe’

Objavljeno: 28.03.22 u 11:49

Zoran Tošić, srpski internacionalac, gledao je ka zalasku karijere, sve dok se nije pojavio kazahstanski Tobol.

Nekadašnji reprezentativac je tu ponovo ‘zaigrao’, osvojio je duplu krunu i Superkup ove sezone, a kako ugovor ima do kraja ove godine, očekuju ga novi izazovi u borbi za Ligu šampiona.

Tošić je u poslednjem duelu bio strelac u pobedi nad ekipom Kizl-Žar (2:0), a kako ističe, u sadašnjem klubu je zadovoljan.

– Što se mene lično tiče veoma sam srećan što sam postigao prvi gol u prvenstvu i nadam se da ću nastaviti u istom ritmu. Nakon što je Tobol osvojio trofeje shvatio sam da želim da ostanem i pomognem timu u Ligi šampiona. Za mene je to veoma važno, mislim da mogu da budem koristan klubu. Ove sam sasim zadovoljan. Organizacija je na visokom nivou, momci, stučni štab, kompletan kadar. Ovo je veoma ozbiljan klub, osećam se prijatno. Mogu da kažem da sam se sasvim navikao, rekao je Tošić, a prenosi ‘Mozzart Sport‘.

U sadašnjem klubu, on deli svlačionicu sa bivšim igračem Zvezde, Dušanom Jovančićem.

– Kada je Antonio Rukavina igrao za Astanu stalno smo bili u konktaktu, baš kao i sa Nebojšom Kosovićem iz Kairata. Nažalost, nijedan ni drugi više ne igraju ovde tako da je malo poznatih srpskih igrača ostalo u drugim klubovima, videćemo šta će biti dalje.

Tošić je osvajao titule u četiri različite zemlje: Srbiji, Engleskoj, Rusiji i Kazahstanu.

– Svaka od njih mi je veoma važna. Ona sa Partizanom mi je prva u karijeri koja je tek počinjala. Zatim sam osvojio sa Mančesterom. U Engleskoj sam igrao malo, ali sam stekao ogromno iskustvo. U CSKA sam tri puta bio šampion Rusije, a moj gol protiv Lokomotive doneo je jednu od njih. To se ne zaboravlja. Naravno, izuzetno sam srećan zbog trofeja u Tobolu, zaista se nadam da to neće biti sve, predstoji nam još mnogo važnih pobeda.

On će biti u prilici da se sa svojim klubom bori za Ligu šampiona.

– Liga šampiona je ogromna motivacija za svakog fudbalera. Zaista se radujem trenutku kada budemo igrali u evropskom takmičenju. Ali prvo nas očekuje mnogo važnih utakmica unutar Kazahstana. Moramo ih uspešno odigrati da bismo posle mogli mirno da razmišljamo o međunarodnim takmičenjima. Naravno, Liga šampiona se izdvaja, to je nivo na kom svaki fudbaler želi da vidi sebe, dodao je Tošić.

 

 

 

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter