0
Košarka

FOTO: Twitter/@nuggets

KAKAV OKRŠAJ SRPSKIH KOŠARKAŠA U KOLORADU: Jokić u MVP režimu dobio Oklahomu, Pokuševski takođe sjajan! (VIDEO)

Objavljeno: 27.03.22 u 08:11

Srpski košarkaši odlični!

Ekipa Denver Nagetsa pobedila je pred svoj navijačima tim Oklahoma Siti Tandera rezultatom 113:107 u jednoj jako neizvesnoj utakmici. Imao je domaćin čak i 16 poena prednosti, ali se ipak ušlo u neizvesn završnicu, gde je Oklahoma jedini put i vodila na meču, ali potom domaći prave seriju od 10:2, gde je bila presudna trojka Monte Morisa, koja je slomila mladi tim iz Oklahome.

Naravno najbolji u redovima Denvera bio je Nikola Jokić koji je meč završio sa 35 poena, 12 skokoa i osam asistencija, uz svega dva promašaja iz igre, i tako još jednom potvrdi kandidaturu za nagradu najkorisnijeg igrača lige. Imao je najveću pomoć u vidu Erona Gordona sa 20 poena i devet uhvaćenih lopti, dok Vil Barton punio sve kolone i duel završio sa 18 poena, šest skokova i sedam asistencija.

U timu Oklahome Aleksej Pokuševski je odigrao jedan sjajan meč. Srbin je uspeo da ubaci 17 poena uz šut iz igre preko 50 procenata, ima po pet skokova i astistencija, kao i dve ukradene lopte. Najefikasniji od saigrača bio mu je Teo Maledon sa 20, Tre Man je dodao 15, Lindi Voters 14, Ajzea Robi 12 i Eron Vigins 10.

Denver je ovom pobedom uspeo da ostane u trci za četvrtu poziciju koju sa pobedom više dele Juta i Dalas, a ona donosi prednost domaćeg terena u prvoj rundi, dok Oklahoma čuva preptoslednju poziciju sa skorom od 21 pobede i 53 poraza.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter