0
Košarka

FOTO: Twitter/@DukeMBB

JOŠ JEDAN REKORD ZA LEGENDARNOG TRENERA: Kšiševski odveo Djuk na fajnal-for, rival u polufinalu verovatno najveći mogući! (VIDEO)

Objavljeno: 27.03.22 u 09:49

Blu devilsi na dva koraka od titule!

Košarkaši Djuka savladali su Arkansas u četvrtfinalu završnog turnira NCAA, Marč Mednesa, rezultatom 78:69, i tako posle sedam godina, prvi put još 2015. uspeli da ostvare plasman među četiri najbolje ekipe.

U ekipi iz Djurama najbolji je bio Ej Džej Grifin sa 18 poena, dok Paolo Bančero ubacio 16. Takođe je sjajan meč odigrao i Mark Vilijams sa po 12 poena i skokova. U poraženom timu Džejlin Vilijams je ubacio 19 poena, dok su sa po 14 meč završili Stenli Umude i Džej Di Notae.

Ipak,ono što je u prvom planu i centralna tema nakon ove pobede, jeste verovatno i najbolji košarkaški trener svih vremena, Mark Kšiševski, kojem je ovo rekordni 13 plasman na fajnal-for. Oboren je rekord Džona Vudena, a popularnom Kouč Keju je ovo bila i 101. pobeda na Marč Mednesu.

U polufinalu Djuk najverovatnije očekuje jedan od najvećih rivala, Severna Karolina, ali najpre mora da izbaci ekipu Sent Pitera.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter