0
Fudbal

FOTO: FSS

VELIKO BRAVO ZA OVE MOMKE: Kadeti Srbije na korak od plasmana na EP, sledeća ‘stepenica’ je Vels!

Objavljeno: 26.03.22 u 15:23

Veliko srce i zlatan bod kadetske selekcije (U17) Srbije u meču 2. kola elit runde kvalifikacija protiv Slovenije – 2:2 (1:0).

Posle fantastične partije u meču sa Turskom (3:2), izabranici selektora Radovana Krivokapića imali su za rivala još jednu dobru selekciju, sve do desetak minuta pre kraja bili su praktično u izgubljenom položaju sa dva gola minusa, ali usledio je fantastičan finiš i onda kada je bilo najteže, momci su dali najviše.

Epilog su dva gola u mreži domaćina turnira, prvo je Majstorović u 84. doneo nadu, a u šestom minutu nadoknade Aleksandar Stanković je doneo ogromnu radost saigračima i zaslužen remi koji je Srbiju približio plasmanu na Prvenstvo Evrope. A do završnog turnira koji se održava u Izraelu (16. maj – 1. jun) ostao je još meč sa Velsom u koji naši kadeti ulaze kao favoriti. Susret je na programu 29. marta.

FOTO: FSS

STRELCI: 1:0 Čuk 45+3, 2:0 Kvaternik 53, 2:1 Majstorović 84, Stanković 90+6. Stadion u Radencima. Crveni karton: Selan (Slovenija) 90.

SLOVENIJA: Tomažič, Benkič, Poredoš, Stojinović (29. Kvaternik), Hribar, Islamagić (62. Islamagić), Selan, Ristić (88. Dvoršak), Čuber Potočnik, Čuk, Kasalo. Selektor Aleksandar Radosavljević

SRBIJA: Marinković, Đekić (85. Nedeljković), Majstorović, Serafimović, Mirosavić (85. Bukinac), Mijatović (71. Radonjić), Stanković, Stojanović (58. Džodić), Kovačev (46. Šljivić), Milošević, Bubanj. Selektor Radovan Krivokapić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter