0
AdmiralBet ABA Liga

Ostoja Mijailovic KK Partizan trener promocija Andrea Trinchieri 2.11.1018. Novembar 2. 2018. Beograd, Srbija, (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

OVO ĆE PODIĆI VELIKU PRAŠINU: Ostoja Mijailović žestoko odgovorio Trinkijeriju, pa otkrio nešto zbog čega će se Željko Obradović možda naljutiti!

Objavljeno: 26.03.22 u 10:22

Andre Trinkijeri nedavno je rekao da mu je Partizan prirastao scru, i da se često budi sećajući se te sezone iz 2020. godine.

Partizan je tada bio na dobrom putu da ostvari odlične rezultate, ali sve planove kluba pokvarila je pandemija izazvana korona virusom. Italijan je u razgovoru za tamošnje medije, kazao da mu je grb beogradskog tima istetoviran na srcu, a sada je dobio odgovor od prvog čoveka ‘parnog valjka’, Ostoje Mijailovića.

Zapitao sam se na trenutak da li je ta tetovaža izbledela kada su, recimo, odvodili Ognjena Jaramaza da potpiše ugovor za Bajern Minhen dok je imao važeći ugovor sa Partizanom, u trenutku kada se klub borio za opstanak. Dakle ‘vrbovati’ najvažnijeg igrača u toku sezone kada se klub bori za opstanak, da mu odagnate misli i razmišljanja u vaš klub, a u isto vreeme se klub bori sa najtežim trenucima možda i od osnivanja. Mislim da je sve to lažno što je rečeno od strane njega – rekao je Ostoja Mijailović za ‘Blic’, i potom pojasnio kako je došlo do rastanka između Partizana i Trinkijerija.

– U sezoni kovida, klub je na zahtev tadašnjeg trenera potpisao dugogodišnji ugovor sa svim igračima, a i sam trener je imao zagarantovan ugovor. Kada je Vlada Srbije donela odluku da nema posete na utakmicama zbog izbijanja pandemije korona virusa, a nama 30 odsto prihoda zavisi od prodaje ulaznica, uprava Partizana je ponudila svim igračima i zaposlenima u klubu privremeno smanjenje postojećih ugovora od 10 do 20 odsto, a da onda, ukoliko bismo izborili plasman u Evroligu, kao nagradu vrati tih 10 ili 20 odsto i da im kao nagradu da ukupno 30 odsto u odnosu na ono što su imali na početku sezone. Na to je meni tadašnji trener pružio ruku, dao mi do znanja da je to korektno, pa sam smatrao da je to bilo dogovoreno. Naravno, to je bila lažna ruka i samo su tražili malo vremena da napuste klub i odu u drugu ekipu. To je jedina istina koja je sada neka enigma o kojoj on priča, kao i neki naši navijači.

Prethodnog leta, u domaćoj javnosti eksplodirala je vest da se najtrofejniji košarkaški trener Željko Obradović vraća u Partizan.

Dolazak Obradovića je promenio organizaciju i Partizan iz korena. To je bio ključni trenutak ove sezone, uz dolazak Zorana Savića. Sada ću vam ispričati nešto zbog čega će se Željko možda i naljutiti. Mi ćemo za 15 dana, 14. aprila, organizovati veliku proslavu vezanu za 30. godišnjicu od crno-bele evropske titule. To će ujedno biti i donatorsko veče, gde će prikupljena sredstva otići u fondaciju Košarkaškog kluba Partizan koji pomaže bivšim igračima koji imaju finansijske probleme. Na čelu te fondacije je Dragan Kićanović. E, sada ide ono zbog čega će se Željko možda i naljutiti. Kada je Obradović bio trener 1992. veliki deo novca koji mu je pripadao tada nikada nije naplatio i kasnije nije potraživao, a osvojio je Evroligu. A šta imamo danas? Danas je u javnosti mnogo onih koji u javnosti, zarad ljubavi koju očekuju od navijača Partizana, često imaju istetoviran grb i koji koriste krilatice kao što su: „Partizan u srcu”, „Partizan oko srca”, itd, a većina njih su lažni glumci. Znam da mnogim bivšim igračima i trenerima imponuje kada dobiju ovacije od navijača. To jeste afrodizijak koji se zaslužuje delima, a ne lažnim rečima.

Partizan je obezbedio plasman u četvrtfinale Evrokupa, dok u ABA ligi ‘parni valjak’ trenutno zauzima drugu poziciju.

Takmičenje u Evrokupu je jako surovo. Imate 18 utakmica u prvoj fazi, a onda slede četiri utakmice koje morate da dobijete kako biste osvojili trofej. Ako se desi da neku od njih ispustite, ispustili ste i čitavu sezonu i sve prethodne utakmice koje ste odigrali. Iskreno, nisam očekivao bolje rezultate od onih koje smo do sada postigli. Sigurno ćemo završiti kao drugoplasirani u grupi Evrokupa, čak možda i kao drugi u čitavom obimu tog takmičenja. Mada, ima još nekoliko kola da se odigra. Mislim da je to jako dobar rezultat za nas, s obzirom da je timu bilo potrebno nekoliko vremena da se adaptira na novog trenera i nove igrače. Čak može da se desi da neka od ekipa izgubi neku utakmicu do kraja i tako izgubi prednost domaćeg terena u nastavku takmičenja.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter