0
ATP

(191114) -- LONDON, Nov. 14, 2019 (Xinhua) -- Stefanos Tsitsipas of Greece celebrates after winning the singles group match against Alexander Zverev of Germany at the ATP World Tour Finals 2019 in London, Britain on Nov. 13, 2019. (Xinhua/Han Yan)

IZJAVA CICIPASA KOJA ĆE SIGURNO PODIĆI PRAŠINU: Zašto i žene ne bi igrale na tri dobijena kada su nagrade iste!?

Objavljeno: 26.03.22 u 19:37

Grk ponovo u centru pažnje!

Grčki teniser Stefanos Cicipas ne igra baš najbolje ove sezone, ali je konstantno u centru pažnje van teniskog terena, sve češće zbog kontroverznih izjava. Ovaj put se peti teniser sveta dotakao pravila i nagrada vezanih za ženski tenis.

„Ne želim da budem kontroverzan, ali… Tu je i tema jednakih nagradnih fondova – žene dobijaju isti novac za mečeve na dobijena seta. Ne znam. Mnogo je naučnika, statističara, šta god – rečeno mi je da su žene i izdržljivije od muškaraca. Ne znam, možda bi i one mogle da igraju na tri dobijena“, kaže Cicipas i dodaje:

„Dopada mi se format na tri dobijena na slemovima. S druge strane, da se igra na dva dobijena seta kod muškaraca, bilo bi više različitih pobednika. Verujem u to“.

Dotakao se nekoliko primera koliko bi teniski svet izgledao drugačije da i muškarci igraju na dva dobijena seta.

„Aleksander Zverev bi osvojio US open da se igralo na dva dobijena (vodio 2-0 protiv Tima u finalu 2020), imamo i moj slučaj sa Rolan Garosa (vodio 2-0 protiv Đokovića) i mnoge druge. Kada se igra na tri dobijena seta, na snazi je drugačija psihologija. Taj format omogućuje velikim igračima, onim iskusnijim, da uzvrate udarac. Ipak, meni se dopada taj format, jer je fizički izazov i pravi šou“, zaključuje Cicipas.

Grk se u drugom kolu mastersa u Majamiju sastaje sa Amerikancem Volfom, ali ove sezone ne blista. Trenutno je peti teniser sveta, ima ukupno sedam osvojenih titula, od čega su dve najveće Masters u Monte Karlu, kao i završni Masters u Londonu, a prošle godine je izgubio i svoje prvo Gren slem finale u Parizu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter