1
Evroliga

Dejan Radonjic Crvena Zvezda - Partizan, kosarka ABA liga, derbi, 14.11.2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

RADONJIĆ NEZADOVOLJAN NAKON PORAZA: Ofanzivni skokovi su presudili, trener Albe javno kritikovao svog igrača!

Objavljeno: 25.03.22 u 22:50

Sležu se utisci polako!

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Albe rezultatom ipak domaći su upisali trijumf rezultatom 74:70. Domaći su dočekali u Berlinu ekipu Crvene zvezde koja je na gostovanju Albatrosima tražila izuzetno važan trijumf u trci za TOP 8. Povodom poraza za medije je govorio i Dejan Radonjić.

Čestitke Albi na pobedi. Početak je defanzivno bio loš, napravili smo brojne greške i nismo imali dobar fokus. U drugih 10 minuta je bila drugačija priča, imali smo nekoliko veoma dobrih minuta. U drugom poluvremenu se igralo koš za koš, na kraju su postigli nekoliko važnih poena posle ofanzivnih skokova. Mučili smo se sa tim tokom čitave utakmice i na kraju je bilo od ključne važnosti„, rekao je Dejan Radonjić i završio svoje izlaganje.

Head coach Dejan Radonjic and Branko Lazic
Crvena Zvezda v Baskonia Vitoria-Euroleague 2021/22
Beograd, 03.03.2022.
foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Trener Albe, Izrael Gonzales, nije propustio da pohvali svoje košarkaše, kao i današnjeg rivala.

Čestitke igračima na uloženom trudu. Imali smo težak zadatak, Crvena zvezda važi za tim sa jednom od najboljih odbrana u ligi. Teško je napasti ih, veoma su čvrsti, dobro brane jedan na jedan situacije, dobro se pozicioniraju i nije nimalo jednostavno. Imali smo još jedan izazov zbog novih povreda i izostanaka. Igrači se nose sa teškom situacijom čitave godine i jedini način na koji možemo da igramo je kao u drugom poluvremenu večeras. Da se držimo zajedno i koristimo naše prednosti„, rekao je španski stručnjak, a potom i nastavio: „Igračima uvek govorima da su navike i rutina mnogo važniji od lepih akcija. Super je kada nacrtate akciju i to je deo igre, ali najvažnije je imati dobre navike. Jedna od njih je ići na ofanzivni skok. Možda smo i dobili utakmicu sa ta dva skoka u završnici„.

Head coach Israel Gonzales (C)
Euroleague – Season 2021-2022 – Crvena Zvezda v Alba Berlin
Beograd, 22.10.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Na kraju se dotakao i svog igrača, Krista Kumadžea, koji je isključen krajem treće deonice.

Mislim da igraju jednu od najboljih odbrana u ligi. Teško je napasti ih, posebno kada se koriste telom i rukama. Ide im veoma dobro i to je deo igre. Među najboljima su u ligi kada je odbrana u pitanju. Bile su to dobre dve odluke. Kris je mlad igrač i mora da nauči kako se igra u Evropi. Srećan sam njegovim stavim i time što se trudi da uči. Ponekad mora da razume da je evropska košarka takva da je svaka lopta bitna, a ne šou. On nije šoumen, mora da postane igrač. Danas je naučio nešto novo i nadam se da će se fokusirati na prave stvari. Ima dobar stav i nadam se da će tako nastaviti„.

 

 

 

0
0

1 Komentara

  1. Da nisu ibacili 3 ruske ekipe iz top8 ovo bi CZ bio i jeste 17 poraz, ovako 14. I pored toga sa negativnim skorom mogu medju 8. Ovo je najgora evro liga do sad, a o izbacivanju 3 ekipe , bezobrazno neregularna. Kad misle da igraju protiv Buducnosti u ABA ligi. Kad vide da li mogu Cedevitu da uvale Partizanu

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter