0
Fudbal

Fudbal-FIFA World Cup 2022 Qualifiers-Reprezentacija Srbije Trening uoci meca s Portugalija Portugal from left Filip Djuricic Filip Kostic Sergej Milinkovic-Savic Milan Gajic Aleksandar Mitrovic Dusan Vlahovic Uros Spajic Nikola Milenkovic Stara Pazova, 26.03.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

‘PIKSI I NJEGOVI MOMCI SE NE PLAŠE NIKOGA’: Legendardi fudbaler Crvene zvezde veruje u ‘orlove’, uveren je u jednu stvar!

Objavljeno: 25.03.22 u 15:22

Koga god da pitate, reći će vam da je fudbalska reprezentacija na dobrom putu i da je jedan od glavnih ‘krivaca’ za to selektor Dragan Stojković Piksi.

Sa takvom konstatacijom složio bi se i legendarni Dušan Savić, uz osvrt na još neke zanimljive detalje. Popularni Dule bio je gost nove emisije Meridianovog podkasta ‘Sport fokus’ i tom prilikom govorio o brojnim temama.

‘Orlovi’ su, naravno, ona nezaobilazna.

Možemo da očekujemo da reprezentacija sa ovim poverenjem koje je stekla može da ide samo napred. Pojedini igrači kao što su Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović sve više dolaze do izražaja u najjačim ligama Evrope i to je dobar znak za naš nacionalni tim, jer da biste pobeđivali morate da dajte golove, a da biste postizali golove morate da imate napadače u dobroj formi – rekao je Savić na početku razgovora.

On posebno naglašava to da strah u nacionalnom timu više ne postoji.

Dragan Stojković Piksi i njegovi reprezentativci se ne plaše nikoga. Uveren sam da ćemo imati dobar tim koji neće ustuknuti ni pred ekipama kao što su Brazil ili Nemačka. Očekujem da ćemo se boriti sa svima ravnopravno. Naravno dosta toga zavisi kakvo će biti zdravstveno stanje u ekipi – kaže Savić i dodaje:

– Ovo je jedinstven slučaj da se Svetsko prvenstvo igra kada mu vreme nije. Na Mundijalu u Kataru ćemo imati slučaj da će veliki broj igrača biti u usponu forme, opet kažem videćemo šta će doneti novi termin odigravanja velikog takmičenja, ali se nadam da će za nas biti pozitivan.

Ipak, nije želeo da prognozira domete Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Prognozirati kakav će učinak Srbija ostvariti na Svetskom prvenstvu je stvarno nezahvalan posao. Zavisi sve od milion faktora, ali izvesno je da će svi na šampionat doći sa velikim ambicijama, neki će doći sa realnim, neki sa nerealnim. Na nama je da budemo skromni u izjavama, a optimisti i željni igre na terenu. Treba da budemo malo pametni, nekada ljudi iz straha daju optimistične izjave, pogotovu kada su neosnovane.

Takođe napominje i da moramo bolje da se upoznamo sa pojedinim reprezentacijama, kao i da očekujemo – sve.

Moramo biti realni, bez obzira na nove tehnologije, ne možemo da kažemo da dobro poznajemo sve reprezentacije. Ne znamo kakva je snaga jednog Japana, Južne Koreje. Uglavnom smo fokusirani na dešavanja u Evropi, a onda se iznenadimo kada nam dođe neki Senegal i ostvari dobar rezultat. Često se dešava da jedna reprezentacija od koje najmanje očekujete „iskoči“ i na velikom takmičenju napravi iznenađenje, hajde da ovog puta to budemo mi – rekao je Dušan Savić za Meridian sport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter